5.3 stops running on Ranorex.Delay code

Bug reports.
User avatar
Aracknid
Posts: 342
Joined: Tue Aug 10, 2010 3:23 pm
Location: Toronto, Ontario, Canada

5.3 stops running on Ranorex.Delay code

Post by Aracknid » Fri Feb 27, 2015 8:37 pm

Hi,

I installed Ranorex 5.3 and when I run through my code in VS2012 or run the compiled script, it always dies when it hits a Ranorex.Delay.Seconds(x) line, where x is some integer like 1, 2, or 5.

Aracknid.

User avatar
Aracknid
Posts: 342
Joined: Tue Aug 10, 2010 3:23 pm
Location: Toronto, Ontario, Canada

Re: 5.3 stops running on Ranorex.Delay code

Post by Aracknid » Fri Feb 27, 2015 9:02 pm

OK, I think I prematurely posted the above...

I'm not really sure why my script stops running, but I believe it's when it tries to execute Ranorex code. The Delay is 'almost' the very first Ranorex code called. All the code before is just regular VB.net code.

The only Ranorex code I call before is:

Ranorex.Mouse.DefaultMoveTime = 0
Ranorex.Mouse.DefaultClickTime = 0
Ranorex.Keyboard.DefaultKeyPressTime = 0

And that seems to work.

Does this by chance have anything to do with acquiring a license file? I didn't update my license server to 5.3. It's still an older version...

Aracknid

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3922
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: 5.3 stops running on Ranorex.Delay code

Post by odklizec » Fri Feb 27, 2015 9:08 pm

Yes, it's most probably "old" license server issue. Ranorex 5.3 refuses to start with old license server and the same most probably happens if you try to run compiled 5.3 project with 5.2 runtime license.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: 5.3 stops running on Ranorex.Delay code

Post by Support Team » Fri Feb 27, 2015 9:48 pm

Aracknid wrote:Does this by chance have anything to do with acquiring a license file?
Just look at the console output you get or if any exceptions are thrown. If a licensing issue is the cause, Ranorex will definitely log the error or throw a meaningful exception.

Regards,
Alex
Ranorex Team
.
Image