Action shows as executed, but actually wasn't...

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
teewanz
Posts: 2
Joined: Fri May 02, 2008 7:34 pm
Location: Seattle, WA USA

Action shows as executed, but actually wasn't...

Post by teewanz » Fri May 02, 2008 7:44 pm

Hello,
I have recorded an installation process. The generated script performs as expected until the second to the last step. The action is to click a button that will result in the opening of a new form. I get an error stating the new form can't be found. The thing is, the action before is shaded green (button click action), but the UI containing the button to be clicked is still visible and has focus.

Are there any obvious reasons why the click action is not being executed?

Thanks in advance,
Tee

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Post by Support Team » Mon May 05, 2008 11:32 am

I can't see any obvious reasons, so could you please send us the log files (to support_at_ranorex.com)!
Is the button actually clicked? So, does the form open?

Regards,
Alex
Ranorex Support Team

teewanz
Posts: 2
Joined: Fri May 02, 2008 7:34 pm
Location: Seattle, WA USA

replay of script not clicking control

Post by teewanz » Tue May 06, 2008 11:02 pm

The log file shows an error attempting to open an item in step 14, yet the UI log shows that action being complete successfully:

2008-05-05 13:58:16.625 [INFO ] [Replay]: Begin step 14, form title: 'Adapx Capturx for Office Excel - InstallShield Wizard'
2008-05-05 13:58:16.625 [DEBUG] [Replay]: Foreground is 'Adapx Capturx for Office Excel - InstallShield Wizard'.
2008-05-05 13:58:16.625 [DEBUG] [Replay]: Current action is a mouse action.
2008-05-05 13:58:16.625 [INFO ] [Replay]: Looking for form: 'Adapx Capturx for Office Excel - InstallShield Wizard'.
2008-05-05 13:58:16.625 [DEBUG] [Replay]: Form handle is still the same.
2008-05-05 13:58:16.906 [INFO ] [Replay]: Looking for control with name='', class='Button', id='3175'.
2008-05-05 13:58:16.906 [INFO ] [Replay]: Looking for control with id='3175'.
2008-05-05 13:58:16.906 [DEBUG] [Replay]: Looking for control in form.
2008-05-05 13:58:16.906 [DEBUG] [Replay]: Control found by id.
2008-05-05 13:58:17.000 [DEBUG] [Replay]: Get control element.
2008-05-05 13:58:17.000 [INFO ] [Replay]: Find element by role '43', name 'Next >', class 'Button' and position (306,324).
2008-05-05 13:58:17.000 [INFO ] [Replay]: Element found.
2008-05-05 13:58:17.000 [INFO ] [Replay]: Mouse click element: 'Next >'.
2008-05-05 13:58:22.031 [DEBUG] [Recorder]: AccessibleObjectFromPoint error: 80004005.2008-05-05 13:58:22.046 [INFO ] [Replay]: Begin step 15, form title: 'Adapx Capturx for Office Excel - InstallShield Wizard'
2008-05-05 13:58:22.046 [DEBUG] [Replay]: Foreground is 'Adapx Capturx for Office Excel - InstallShield Wizard'.
2008-05-05 13:58:22.046 [DEBUG] [Replay]: Current action is a mouse action.

If I could send you an image, I could show you that step 15 is the mouse click on the element with the text "&Next >". The whole script completes, but the UI doesn't progress as it should.[/img]

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Post by Support Team » Wed May 07, 2008 4:46 pm

There is an offset between the step number in the log files and the RanorexRecorder GUI: Counting the steps is zero-based in the log file, but one-based in the GUI. So, step 14 in the log is step 15 in the GUI.

The AccessibleObjectFromPoint error should not matter in the replay, but only when recording (that's why it is marked DEBUG).

So, in order to help you I need some more info. So, could you please send the complete log file to support_at_ranorex.com and include a screenshot of the application and RanorexSpy while spying the 'Next' button!

Alex
Ranorex Support Team