Add button disabled to create Web service reference

Class library usage, coding and language questions.
amrit.singh
Posts: 7
Joined: Wed Aug 22, 2018 12:40 pm

Add button disabled to create Web service reference

Post by amrit.singh » Thu Nov 22, 2018 6:38 pm

Add button disabled for creating Web service reference.

Steps followed as per the instruction at link "https://www.ranorex.com/blog/how-to-tes ... h-ranorex/ "
but Add button seems to be disabled after "Reference" and "NameSpace" data are entered.

Attached the screenshot :


Kindly advise to help this issue.
Attachments
Ranorex Webservice Testing.png
Ranorex Webservice Testing.png (19.16 KiB) Viewed 85 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 4047
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Add button disabled to create Web service reference

Post by odklizec » Fri Nov 23, 2018 8:26 am

Hi,

After entering web reference address, press 'Go' button and reference name/namespace will be filled automatically. Then the 'Add' button should get enabled...
WebReference.png
WebReference.png (19.68 KiB) Viewed 76 times
Hope this helps?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

amrit.singh
Posts: 7
Joined: Wed Aug 22, 2018 12:40 pm

Re: Add button disabled to create Web service reference

Post by amrit.singh » Fri Nov 23, 2018 9:58 am

Thanks for your direction,

When I entered the web address and then click on "Go" button, it doesn't auto-populate the "Reference name" and "Namespace". I manually entered these information and then check for "Add" button which seems to be disabled.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 4047
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Add button disabled to create Web service reference

Post by odklizec » Fri Nov 23, 2018 3:39 pm

Hi,

It sounds to me like a security/GOP issue? Have you tried it on another computer? I believe that manual entering of reference name/namespace will not enable the Add button. So the "Go" button response is either blocked by the security settings of your system/IE, or there is something wrong with the system? Just try it on another computer.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

amrit.singh
Posts: 7
Joined: Wed Aug 22, 2018 12:40 pm

Re: Add button disabled to create Web service reference

Post by amrit.singh » Mon Dec 03, 2018 3:55 pm

Apologise for late response on this as I have been away from work for couple of days. It most likely related to version issue, I have given a try with C# coding rather using Webservice feature in Ranorex. Got an interim solution at the moment which serve the purpose.