Android OS not displayed in Spy

Mobile Testing, Android App Testing.
krecikos87
Posts: 4
Joined: Mon Oct 30, 2017 9:29 am

Android OS not displayed in Spy

Post by krecikos87 » Thu Nov 02, 2017 10:09 am

Hi,

During testing I need to check also notifications so in Spy I also selected Android OS Automation to True and screenshots on Android OS to False. Found this solution on forum.

I read solution from https://www.ranorex.com/forum/interact- ... t9926.html but problem is that when I close my instrumented app in spy I don't see something like Android OS.
In spy I can see:
MobileDevice(NameOfDevice)(appConnected)
when I right click on this and fetchStartableDevice I receive listed my instrumented app and android OS

Environment:
Ranorex 6.1.1, Huawei p10lite , android 7.0 connected via usb

Thanks in andvance,
Piotr

krecikos87
Posts: 4
Joined: Mon Oct 30, 2017 9:29 am

Re: Android OS not displayed in Spy

Post by krecikos87 » Thu Nov 02, 2017 1:19 pm

After investigating:
When I start ranorex services on mobile I can see in list of devices: MyDevice(Android OS)
now in spy I can see Android OS things

After start of instrumented application
In devices MyDevice(my application)

After minimizing it
MyDevice(my application)

After killing it
MyDevice(no app running)

Question is why after minimazing and killing app I dont have Android OS. It should be according to ranorex forum topic I mentioned before.
Any idea how to fix this?

Remark:
I am also getting warning while running tests:
[WinForms]: Failed to load the assemblies containing the definition of this control. UI element identification capabilities for this control are limited. Failed assemblies: C:\Program Files\Conexant\Flow\Flow.exe The following website provides more information on this technology limitation: http://www.ranorex.com/support/user-gui ... html#c3250 (This message is only shown once per report.

but this should not be relevant because flow app is a sound app on laptop.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Android OS not displayed in Spy

Post by Support Team » Fri Nov 03, 2017 2:10 pm

Hello everyone,

The customer has also reached out to us via our support email. Therefore, we will continue handling this issue via email with the customer directly.

If anyone is interested in the resolution of this ticket or has a similar issue you can post in this thread or write us a support email to [email protected].

Sincerely,
Tomaž
.
Image