Any hints on where to look to solve this problem?

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
carsonw
Posts: 178
Joined: Tue Nov 08, 2011 10:01 pm

Any hints on where to look to solve this problem?

Post by carsonw » Tue Jul 08, 2014 10:26 pm

Some tests get this error over and over... it's just an info message but I've no clue what to look for (I'm not even sure which object it's referring to)

20:04.655 Debug Plugins GetChildLineageFromUid failed on FlavorElement with flavor 'web'. Object reference not set to an instance of an object.

mzperix
Posts: 137
Joined: Fri Apr 06, 2012 12:19 pm

Re: Any hints on where to look to solve this problem?

Post by mzperix » Wed Jul 09, 2014 2:19 pm

Hi carsonw,

what browser do you use?
You should try to reinstrument the browser plugins. Oh, and on chrome, you should remove the Ranorex plugin and install the Ranorex plugin from the webstore.

Best Regards,
Zoltan

carsonw
Posts: 178
Joined: Tue Nov 08, 2011 10:01 pm

Re: Any hints on where to look to solve this problem?

Post by carsonw » Wed Jul 09, 2014 6:29 pm

This is in IE specifically (IE 9 in my case)... and it only happens for a couple of different tests, and it does not happen consistently in the same spot. It also happens on quite a few different machines, so I don't think reinstrumentation will help :(

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Any hints on where to look to solve this problem?

Post by krstcs » Thu Jul 10, 2014 4:09 pm

Carson, what version of Ranorex are you using?

I've had similar issues. I have not noticed it AS MUCH with 5.1.0, but it still happens. Mine is usually with IE 11 though.
Shortcuts usually aren't...

carsonw
Posts: 178
Joined: Tue Nov 08, 2011 10:01 pm

Re: Any hints on where to look to solve this problem?

Post by carsonw » Fri Jul 11, 2014 9:10 pm

I'm using 5.0.1 right now... we have a story to upgrade to 5.1 next iteration (upgrading is an ordeal for us as we have many, many test machines to upgrade and if some upgrade breaks something it's a real pain to roll it back).

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Any hints on where to look to solve this problem?

Post by Support Team » Tue Jul 15, 2014 1:55 pm

Hi Carson,

Can you send or post the report file which includes the message (GetChildLineageFromUid) and the internal log file of the Ranorex executable of the run where the specific message was logged?
To enable internal logging of the Ranorex test executable you just need to copy the attached NLog.config file to the same directory where your Ranorex text executable is located in.

Thanks,
Markus
.
Image

carsonw
Posts: 178
Joined: Tue Nov 08, 2011 10:01 pm

Re: Any hints on where to look to solve this problem?

Post by carsonw » Tue Jul 15, 2014 7:41 pm

Hi Markus... I'm not seeing the file attachment!

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Any hints on where to look to solve this problem?

Post by Support Team » Wed Jul 16, 2014 2:16 pm

Hi Carson,

I am sorry, I forgot to upload it :?.
You also need to change the ending of the file from *.txt to *.config.

Regards,
Markus
Attachments
NLog.txt
(1.01 KiB) Downloaded 88 times
.
Image