App doesn't move from splash screen when using Ranorex

Mobile Testing, Android App Testing.
kkashyap1707
Posts: 10
Joined: Tue Jul 29, 2014 1:19 pm

App doesn't move from splash screen when using Ranorex

Post by kkashyap1707 » Mon Dec 08, 2014 2:24 pm

Ranorex Android Mobile App Issue :-
When i install the app using Ranorex and then run it using Record and Play ,the app doesn't move from splash screen .

Ranorex Version :- Ranorex-5.1.3
RxBrowser Version:- RxBrowser_161.apk
Lib Version :- lib160.apk

Please have a look into it because i am able to launch the app manually and it works fine.
Last edited by Support Team on Tue Dec 09, 2014 8:55 am, edited 1 time in total.
Reason: Moved topic to appropriate forum section

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: App doesn't move from splash screen when using Ranorex

Post by krstcs » Mon Dec 08, 2014 3:42 pm

First, the "How To" section of the forums is for asking questions in regard to how to accomplish specific tasks. This topic should probably have been in the "Bug Reports" or "Mobile Testing" sections. Placing things in the right area helps people to spot things they might be able to help with, or might need help with, more easily.

Second, without more information it is going to be very hard to help. Please include any error messages and other info about the actual problem. In addition, Ranorex might need to have a copy of your app in order to diagnose the issue. You can send it to [email protected] if able.

Finally, please upgrade to the current version of Ranorex, which is 5.2.1, and see if the problem persists.
Shortcuts usually aren't...

gsypolt
Posts: 1
Joined: Fri Dec 19, 2014 4:20 pm

Re: App doesn't move from splash screen when using Ranorex

Post by gsypolt » Fri Dec 19, 2014 4:31 pm

Do I understand your issue?

The initial launch of the app then start recording you may receive help or got it overlay screen shows users how to use the app. The next time you relaunch the app the help overlay screen will not appear, unless you are clearing the app data.

So used 'Enable Continue On Fail' which adds try catch block of code around help or got it overlay screen. If you right click on touch action and from the right click menu select the option 'enable continue on fail'.

Code: Select all

try {
        Report.Log(ReportLevel.Info, "Touch", "(Optional Action)\r\nTouch item 'ComMyCompany.ActivityGallery.GotIt1' at Center", repo.ComMyCompany.ActivityGallery.GotIt1Info, new RecordItemIndex(6));
                repo.ComMyCompany.ActivityGallery.GotIt1.Touch();
                Delay.Milliseconds(500);
            } catch(Exception ex) { Report.Log(ReportLevel.Warn, "Module", "(Optional Action) " + ex.Message, new RecordItemIndex(6)); }