AUT gets hanged after the test run and needs a force close.

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
udaybhasker
Posts: 7
Joined: Tue Apr 02, 2019 8:15 am

AUT gets hanged after the test run and needs a force close.

Post by udaybhasker » Tue Apr 02, 2019 8:50 am

Focused test application is getting hanged after the test run.

In our case, we have created login functionality test case on desktop application.

After the test run the application is getting hanged.The Application under test needs to be forcible closed by killing the respective processes of the application in task manager.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5052
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: AUT gets hanged after the test run and needs a force close.

Post by odklizec » Wed Apr 03, 2019 7:56 am

Hi,

Unfortunately, there is not enough information in your post, to provide a reasonable answer. Please answer below questions:
Ranorex version? Currently supported are 8.3.3 and 9.0. If you are using something older, please upgrade and try to reproduce your problem again.
OS version?
Tested technology (MFC, WPF, Java, etc...)?
Does it happen both in debug and non-debug mode?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

udaybhasker
Posts: 7
Joined: Tue Apr 02, 2019 8:15 am

Re: AUT gets hanged after the test run and needs a force close.

Post by udaybhasker » Wed Apr 03, 2019 10:17 am

Hello,

Below are the point wise replies:

Ranorex version?
Ranorex version: 9.0.0+git.2a79532e

OS version?
OS Version: Windows 7 Professional

Tested technology (MFC, WPF, Java, etc...)?
Tested technology: Java

Does it happen both in debug and non-debug mode?
Yes

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5052
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: AUT gets hanged after the test run and needs a force close.

Post by odklizec » Wed Apr 03, 2019 10:21 am

Just to be sure, Ranorex 9.0 requires, at very least, Windows 7 SP1 (with all updates installed). Could you please check this?

https://www.ranorex.com/help/latest/ran ... uirements/
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

udaybhasker
Posts: 7
Joined: Tue Apr 02, 2019 8:15 am

Re: AUT gets hanged after the test run and needs a force close.

Post by udaybhasker » Tue Apr 09, 2019 10:42 am

Hi,

We are using Windows 7 SP1 with all updates installed

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5052
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: AUT gets hanged after the test run and needs a force close.

Post by odklizec » Wed Apr 10, 2019 1:13 pm

Hi,

Have you tried to run the test on another PC? Also, what is the last action in your test, or the action before the one, which causes the AUT to freeze?

BTW, there is also new 9.0.1 available, so please try this version as well.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration