Automating DevComponents.DotNetBar

Ask general questions here.
emu
Posts: 3
Joined: Mon Jul 17, 2006 3:45 pm
Contact:

Automating DevComponents.DotNetBar

Post by emu » Tue Feb 19, 2008 8:06 am

We are using DevComponents.DotNetBar.Bar for an .NET 3.0 application. With Ranorex V1.3 i can not access the elements (buttons) within the DotNetBar.
The Spy only recognizes the Container but not the elements within.
Could somebody give me a helping hand on this issue?

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Post by Support Team » Wed Feb 20, 2008 11:32 am

Some elements of the DevComponents DotNetBar control does not support accessibility.
So you cannot automate the control this way.
But the good news, you will be able to set/get the public properties (e.g. SelectDockTab) of the control in the upcoming Ranorex V1.4 version.
I tried this new feature with the DotNetBar Notepad Sample and it worked fine.

Jenö
Ranorex Team

sotocel
Posts: 1
Joined: Fri Oct 07, 2011 2:40 pm

Re: Automating DevComponents.DotNetBar

Post by sotocel » Fri Oct 07, 2011 3:02 pm

Hi. I am working on a project using DevComponents.DotNetBar for .NET 3.0.
My current version of Ranorex is 3.0.2 (trial). I can not have access to the Text property from the TabItems that exist in the TabControl within the DotNetBar. When I try to access the object using Ranorex Spy, I can not access more than the object:

/form[@controlname='MainFormT']/element[@controlname='tabControlMain']/container[@controlname='tabControlPanelPOS']/element[@controlname='tabStrip']

Please point me towards an article or a post where this problem is solved.
I am looking forward for an answer as soon as possible because we need to choose a good tool for automated QA and for the moment, Ranorex is in pole position.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Automating DevComponents.DotNetBar

Post by Support Team » Mon Oct 10, 2011 7:48 am

Hi,

Please could you post us a Ranorex Snapshot of your element, then we can help you to find a way to get the text element you need.
How to create a Ranorex Snapshot
sotocel wrote:Ranorex is in pole position.
Good to hear that Ranorex is in the pole position. Thank you for that feedback.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

AhtestUser
Posts: 2
Joined: Thu Feb 28, 2013 7:34 pm

Re: Automating DevComponents.DotNetBar

Post by AhtestUser » Thu Feb 28, 2013 7:43 pm

Hello,

I am trying to access the elements in the DotNetBar, however I cannot.

I am using version 4.0.2. Can you elaborate a little more how to use these properties "you will be able to set/get the public properties (e.g. SelectDockTab) of the control" to select a tab within this DotNetBar.

Thanks,

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Automating DevComponents.DotNetBar

Post by Support Team » Fri Mar 01, 2013 11:48 am

Hello,

In order to analyze this in detail could you please post a Ranorex snapshot of that control?

Thanks,
Markus
.
Image

AhtestUser
Posts: 2
Joined: Thu Feb 28, 2013 7:34 pm

Re: Automating DevComponents.DotNetBar

Post by AhtestUser » Wed Mar 06, 2013 5:35 pm

Here is a snapshot of the DotNetBar
Attachments
DotNetBar.rxsnp
(691.93 KiB) Downloaded 200 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Automating DevComponents.DotNetBar

Post by Support Team » Thu Mar 07, 2013 2:09 pm

Hello,

Thank you for your snapshot.

You could try to use 'Get Value' and 'Set Value' in your Recording (see our User Guide) to get/set your property of your control'?

If it doesn't work, is it possible to get a sample application to reproduce it?

Regards,
Markus (T)
.
Image