AutomationID not used/able to use

Ask general questions here.
Martin
Posts: 152
Joined: Fri Aug 15, 2014 12:24 pm

AutomationID not used/able to use

Post by Martin » Thu Aug 28, 2014 1:17 pm

Hello

I'm having difficulties assigning automationid as a path parameter.

When using Ranorex Spy (launched from Ranorex Studio) no UIAutomation options are given and automationid isn't assigned by default. Instead it's using "accessiblename".

When adding it by hand, object can't be found.

First i thought i might be missing some needed packages like C++ 2010 etc.

But when i run Spy and Spy 64-bit manually it actually gives me the automationid and UI Automation options by default.

But i really need this support also from the Spy application when it's run from the studio.

Am i missing some global settings or anything else?

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: AutomationID not used/able to use

Post by Support Team » Fri Aug 29, 2014 2:38 pm

Hello Martin,

Could you please follow the steps below?
* Uninstall Ranorex and restart your machine
* Install the .Net 4.0 Framework extended version, in case just the client version is installed
* Install Ranorex again with the Ranorex-X.exe file, by using this file all prerequisites will be installed too

Please let me know if this fixed your issue!

Regards,
Markus
.
Image

Martin
Posts: 152
Joined: Fri Aug 15, 2014 12:24 pm

Re: AutomationID not used/able to use

Post by Martin » Mon Sep 01, 2014 9:21 am

Support Team wrote:Hello Martin,

Could you please follow the steps below?
* Uninstall Ranorex and restart your machine
* Install the .Net 4.0 Framework extended version, in case just the client version is installed
* Install Ranorex again with the Ranorex-X.exe file, by using this file all prerequisites will be installed too

Please let me know if this fixed your issue!

Regards,
Markus
Hey!

Thanks for your reply.

I have now followed the steps and the result is that now I won't get automationID assigned at all even when running Spy manually.

It shouldn't be an issue from C++ libraries. But i saw changes when i installed different .NET frameworks.

Atm the parameter in path given is "displayname". And UIAutomation menu in Spy isn't still shown (now not even for manually run Spy).

What would be the next course of action?

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: AutomationID not used/able to use

Post by Support Team » Tue Sep 02, 2014 12:35 pm

Hi Martin,

Could you post or send (to [email protected]) a Ranorex snapshot file of your application?
The following link will show you how to generate a snapshot file: Creating Ranorex Snapshot Files.
This will help me in analyzing the issue.

Thanks,
Markus
.
Image

Martin
Posts: 152
Joined: Fri Aug 15, 2014 12:24 pm

Re: AutomationID not used/able to use

Post by Martin » Tue Sep 02, 2014 1:03 pm

Snapshot sent to [email protected]