Can I use ranorex installed in win8 and instrument to ipad.

Mobile Testing, Android App Testing.
dalecab
Posts: 1
Joined: Tue Apr 12, 2016 7:11 am

Can I use ranorex installed in win8 and instrument to ipad.

Post by dalecab » Wed Apr 13, 2016 2:37 am

Hi,

I've tried connecting my ipad using USB to ranorex installed in PC(win8) however it seems that ranorex could'nt find the device.

can somebody help me with this.

Thanks . . .

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3930
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Can I use ranorex installed in win8 and instrument to ipad.

Post by odklizec » Wed Apr 13, 2016 8:10 am

Hi dalecab and welcome here,

I'm afraid, there is not enough information about your problem and configuration. Please answer the following questions:

What's your Ranorex version? Latest&greatest is 5.4.6. If you are using something older, please update to the latest one.
What error exactly are you getting?
Have you tried wifi connection? I'm not working with mobile devices, but I'm under the impression that wifi connection is more stable and preferred way of connection to iOS devices?
Have you tried to increase the connection timeout to something like 2-5mins?
Last edited by odklizec on Wed Apr 13, 2016 3:15 pm, edited 1 time in total.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Can I use ranorex installed in win8 and instrument to ipad.

Post by krstcs » Wed Apr 13, 2016 3:09 pm

In addition, you MUST have iTunes installed on the Windows PC in order to connect to an iOS device. iTunes will automatically install the Windows drivers that Ranorex needs in order to connect to the device.
Shortcuts usually aren't...