Can't add device for iOS testing

Mobile Testing, Android App Testing.
getester
Posts: 5
Joined: Mon Feb 04, 2013 5:17 pm

Can't add device for iOS testing

Post by getester » Mon Feb 04, 2013 10:16 pm

Hi,

I've tried getting Ranorex to recognize my device, but so far with no success.

I've placed the PC on the same wifi network as the SUT.
I've also run the application in simulator on mac - assuming the IP address of this mac (on same wifi network) should work.
I've also built the app to a physical iPad device (3rd gen) and tried to identify it via IP address.

Despite all these efforts I can't get Ranorex to identify any of these devices on the network.

I can successfully Ping the PC from the iPad and vice versa.

Any suggestions or ideas?

Thanks,

-Amos

getester
Posts: 5
Joined: Mon Feb 04, 2013 5:17 pm

Re: Can't add device for iOS testing

Post by getester » Mon Feb 04, 2013 10:18 pm

I am able to connect to simulator when running the RxBrowser project in the simulator.

www.ranorex.com/download/mobile/iOS/RxBrowser_401.zip

This leads me to believe that the automation component wasn't correctly set up in my test applications.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11710
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Can't add device for iOS testing

Post by Support Team » Tue Feb 05, 2013 3:33 pm

Hello,

Have you followed the steps for iOS Testing described in our User Guide?
Please make sure that your application is active and visible on your device.

Regards,
Markus (T)
.
Image

getester
Posts: 5
Joined: Mon Feb 04, 2013 5:17 pm

Re: Can't add device for iOS testing

Post by getester » Tue Feb 05, 2013 4:32 pm

Hi. Yes, I had made the application active and visible and I followed the steps in the instructions here: http://www.ranorex.com/support/user-gui ... sting.html

Is there a version of MiniKeePass app that is already instrumented for comparison purposes?

Thanks,

-Amos

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11710
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Can't add device for iOS testing

Post by Support Team » Wed Feb 06, 2013 4:33 pm

Hello,

It could be that you haven't instrumented your app correctly.
Could you please post your debug output from XCode?

Currently, we don't have any instrumented app but you could use MiniKeePass and instrument it as shown in our videos.

Regards,
Markus (T)
.
Image

mdgairaud
Posts: 87
Joined: Sun Aug 05, 2012 11:59 am
Location: Bilbao, Spain

Re: Can't add device for iOS testing

Post by mdgairaud » Thu Feb 07, 2013 10:08 am

Hi,

Try with rxBrowser it works well [http://www.ranorex.com/support/user-gui ... html#c4815]. It's instrumented with version 4.0.1 but works with Ranorex4.0.2 too.

It works with W7x64 virtualized under VMWareFusion 5 perfectly over an IPad1, IPad2 and IPhone4S.





Mateo.

getester
Posts: 5
Joined: Mon Feb 04, 2013 5:17 pm

Re: Can't add device for iOS testing

Post by getester » Fri Feb 08, 2013 12:03 am

Thanks. I was able to get it to work eventually.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11710
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Can't add device for iOS testing

Post by Support Team » Fri Feb 08, 2013 1:52 pm

Hello,

You are welcome :-)

Regards,
Markus (T)
.
Image