Cannot get element in MS Edge

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
chienlth1
Posts: 8
Joined: Thu Jun 09, 2016 4:01 pm

Cannot get element in MS Edge

Post by chienlth1 » Tue Jun 21, 2016 12:36 pm

We are using Ranorex 6.0 to test function of MS Edge.
But now we cannot get any item of any website like "Right click to "Coffee" menu and choose "ask Cortana" in http://store.starbucks.com/

And I see Ranorex cannot get xpath of element in the website when we browse with MS Edge like DOM element

Ned612
Posts: 4
Joined: Mon Jul 11, 2016 2:13 pm
Location: United States

Re: Cannot get element in MS Edge

Post by Ned612 » Mon Jul 11, 2016 3:55 pm

Hello chienlth1,

Make sure you are using the latest version of Ranorex (6.0.1) as I was able to record these actions and replay them back with no issues . Below are my auto generated RanoreXPaths.

Coffee Menu: /dom[@domain='store.starbucks.com']//div[#'header']/?/?/ul/?/?/a[@innertext='Coffee']
Context Menu: /winapp[@appid='MicrosoftEdge' and @name='PopupHost']//menuitem[@automationid='PageContextMenu_CopyLinkAddress']/text[@automationid='TextBlock']

I hope this helps!

zivshapirawork
Posts: 62
Joined: Wed Sep 24, 2014 7:47 am
Location: Israel

Re: Cannot get element in MS Edge

Post by zivshapirawork » Wed Jul 13, 2016 1:01 pm

did you instrument the browser using the instrumentation wizard?

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Cannot get element in MS Edge

Post by krstcs » Wed Jul 13, 2016 4:19 pm

MS IE and MS Edge are both instrumented automatically when Ranorex is installed on a Windows 10 system. There is no way to instrument them through the wizard.

You might try uninstalling Ranorex, rebooting, and then reinstalling.
Shortcuts usually aren't...

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Cannot get element in MS Edge

Post by Support Team » Thu Jul 14, 2016 8:33 am

Hello chienlth1,

May I ask which version of Windows 10 you currently use? Please note that Windows 10 Insider Preview builds are not officially supported. Please also have a look at the following forum thread.

Sincerely,
Johannes
.
Image