Chec if Application is in maximized size

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
mw-tw
Posts: 20
Joined: Tue Jan 03, 2017 11:29 am

Chec if Application is in maximized size

Post by mw-tw » Tue Feb 04, 2020 8:40 am

Hello,

i have a problem, that my testcase fails, if application window is not in full-size window.

Is there a good way to check, if application is not in full-size window mode and then maximize the window?

BR
mw-tw

User avatar
Stub
Posts: 282
Joined: Fri Jul 15, 2016 1:35 pm

Re: Chec if Application is in maximized size

Post by Stub » Tue Feb 04, 2020 8:51 am

The Form/State attribute of our AUT changes from Normal to Maximized when I maximise it. I just looked at it with Ranorex Spy.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5564
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Chec if Application is in maximized size

Post by odklizec » Tue Feb 04, 2020 9:48 am

Hi,

Also, via "Run application" command, you can specify that the application should start maximized (via Run application parameter). Have you tried this option?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

mw-tw
Posts: 20
Joined: Tue Jan 03, 2017 11:29 am

Re: Chec if Application is in maximized size

Post by mw-tw » Tue Feb 04, 2020 2:17 pm

I can't use this, because I start my Test-Application using another application :oops:

McTurtle
Posts: 284
Joined: Thu Feb 23, 2017 10:37 am
Location: Benedikt, Slovenia

Re: Chec if Application is in maximized size

Post by McTurtle » Tue Feb 04, 2020 3:28 pm

Hey mw-tw,

What about InvokeAction-Maximize? If you target a form with this, it will maximize it, if it is not yet maximized:
maximize.png
maximize.png (15.55 KiB) Viewed 63 times
Does it help?

Regards,
McTurtle

mw-tw
Posts: 20
Joined: Tue Jan 03, 2017 11:29 am

Re: Chec if Application is in maximized size

Post by mw-tw » Wed Feb 05, 2020 9:30 am

McTurtle wrote:
Tue Feb 04, 2020 3:28 pm
Hey mw-tw,

What about InvokeAction-Maximize? If you target a form with this, it will maximize it, if it is not yet maximized:

maximize.png

Does it help?

Regards,
McTurtle
I'll give it a try. Thanks :)