Chrome extension disappearing?

Bug reports.
dhale
Posts: 36
Joined: Thu Feb 27, 2014 7:33 pm

Chrome extension disappearing?

Post by dhale » Wed Feb 06, 2019 4:55 pm

Oddest thing - I just noticed that the Chrome extension is disappearing on me.
Checked with a coworker and same on his PC which is exact same as my PC

PC details:
Win 10 Enterprise x64 version 1803 build 17134.523 Using Chrome Version 72.0.3626.81
Ranorex studio is configured to start as administrator.
I run the instrumentation wizard, and things work fine.

Just to make sure I wasn't seeing things I did the following:

Closed Chrome - checked task manager to make sure Chrome wasn't running.
Used the Studio instrumentation wizard and Installed the extension to Chrome.
Started Chrome - extension was there.
Rebooted PC
Opened Chrome - extension was there.
Closed Chrome
Opened Ranorex Studio 8.3.2
Opened Chrome again - extension was gone.

We upgraded to 8.3.2 on 1/28/2019 , and I just noticed yesterday that on my PC Chrome extension was gone.
I mostly use IE and that extension seems to be sticking around ok.

At first yesterday when I noticed it, I thought maybe I didn't install it for Chrome.
But then today it was gone again.

Any ideas here?

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5163
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Chrome extension disappearing?

Post by odklizec » Thu Feb 07, 2019 8:49 am

Hi,

I'm not experiencing extension disappearance, but there is still something wrong with the Chrome extension. I'm regularly getting an instrumentation error, about missing extension, even though the extension is clearly installed? I had to uninstall and re-install the extension back, but couple chrome restarts later, the instrumentation error popped up again and I had to repeat the unistallation/installation process again. I'm too using 8.3.2. Chrome version 72.0.3626.96 (Official Build) (64-bit).
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

dhale
Posts: 36
Joined: Thu Feb 27, 2014 7:33 pm

Re: Chrome extension disappearing?

Post by dhale » Thu Feb 07, 2019 4:48 pm

So yesterday I figured I'd try something just for kicks:

I installed the Ranorex Chrome extension directly from the Chrome Web Store. <-- no idea if this had any effect or not.
I also enabled Developer mode in Chrome. <-- no idea if this had any effect or not.

I just rebooted and the Chrome Ranorex extension is still installed.
I don't know that there is any difference between the Chrome Web Store version of the extension, and the 8.3.2 instrumentation wizard version

And today my Chrome is: Version 72.0.3626.96 (Official Build) (64-bit)

natesun
Posts: 14
Joined: Wed Oct 17, 2018 4:05 pm

Re: Chrome extension disappearing?

Post by natesun » Thu Jul 25, 2019 7:53 pm

Yes, it happens to me all the time now, chrome version 75.0.3770.80. Instead of choosing install, I just directly go to App store and add again, but the part I do not understand is I have added several times never removed it, and it could happen several times per day complaining that I do not have the Ranorex ad-on. :o

User avatar
RobinHood42
Posts: 306
Joined: Fri Jan 09, 2015 3:24 pm

Re: Chrome extension disappearing?

Post by RobinHood42 » Mon Jul 29, 2019 10:11 am

Hey,

Try to disable the "Instrument" flag on the "Open browser" action, once the add-on is correctly installed and running.
  • Click on the "Open browser" action
    Hit F4 or right click -> Properties
    Set "Instrument" to false
Hope this helps :mrgreen:
Robin

natesun
Posts: 14
Joined: Wed Oct 17, 2018 4:05 pm

Re: Chrome extension disappearing?

Post by natesun » Thu Aug 29, 2019 5:47 pm

Thanks Robin, after manually adding Ranorex extension and set instrument to false, the issue has disappeared. We directly overload OpenBrowser and set instrument as false.
Host.Local.OpenBrowser(url, browser, "", true, true, true, false, true,false);