Compile Error When Running Tests

Ask general questions here.
Fergal
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 303
Joined: Tue Feb 18, 2014 2:14 pm
Location: Co Louth, Ireland
Contact:

Compile Error When Running Tests

Post by Fergal » Fri Mar 22, 2019 1:15 pm

Ranorex 9.0.0 on Windows 7

When running tests Ranorex is regularly presenting errors such as the following:
You don't have the permission to access this file: C:\Users\.. [Path to Ranorex Solution]...\bin\Debug\...[Recorded module name]...Runner.exe.
and
Compile Error:Could not write to output file 'c:\Users\. [Path to Ranorex Solution]...\bin\Debug\...[Recorded module name]....Runner.exe' -- 'Access is denied. ' - C:\Users\. [Path to Ranorex Solution]...\bin\Debug\...[Recorded module name]....Runner.exe
The tests do run eventually, sometimes closing and reopening Ranorex is required.

The errors are usually displayed after trying to run a recorded module for the second time. I don't know what the cause is, but it seems almost as if Ranorex does not know that the previous test run has finished, even though it has finished and report generated.

Are there any known issues causing errors like these?

Thanks

Edit: not sure if it makes any difference, but just to add the tests are being recorded and ran on a VM.

qwertzu
Posts: 247
Joined: Wed Jan 25, 2017 11:08 am

Re: Compile Error When Running Tests

Post by qwertzu » Mon Mar 25, 2019 10:09 am

Hi Fergal,

Have you already tried running Ranorex as administrator?
It could also be that these issues appear if your solution is placed on a network drive.
If so, try to copy it locally to the machine (e.g. C drive) and run it from there.

regards, qwertzu

Fergal
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 303
Joined: Tue Feb 18, 2014 2:14 pm
Location: Co Louth, Ireland
Contact:

Re: Compile Error When Running Tests

Post by Fergal » Mon Mar 25, 2019 1:24 pm

Thanks very much qwertzu.

Yes, I'm running Ranorex and the AUT in admin mode. The Ranorex solution is on the C drive of the VM. I also uninstalled and reinstalled Ranorex but still have the issue.

qwertzu
Posts: 247
Joined: Wed Jan 25, 2017 11:08 am

Re: Compile Error When Running Tests

Post by qwertzu » Tue Mar 26, 2019 2:29 pm

hi,

you could try to temporarily turn off your antivirus software. Maybe, this is causing issues.
The interesting fact is, that the error does not appear regularly.
Have you already contacted the support?

regards, qwertzu

Fergal
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 303
Joined: Tue Feb 18, 2014 2:14 pm
Location: Co Louth, Ireland
Contact:

Re: Compile Error When Running Tests

Post by Fergal » Tue Mar 26, 2019 5:58 pm

Thanks again qwertzu. Will look at turning off antivirus software to see if that helps.

Have not contacted support yet, wanted to see if someone here on the forum was aware of the issue first.