Continue within test case

Ask general questions here.
UgaAga
Posts: 69
Joined: Thu Mar 15, 2012 2:11 pm

Continue within test case

Post by UgaAga » Tue Oct 22, 2013 10:21 am

Hi,
it seems that it isn't possible to continue with the next module within a test case after a failure like in early ranorex versions. I also can't find the error behavior "Continue with sibling" any more. Is there any possibility to continue within the test case?

Bye

Alena
Posts: 20
Joined: Fri Feb 22, 2013 7:50 pm

Re: Continue within test case

Post by Alena » Tue Oct 22, 2013 4:16 pm

I usually set "Report level on failure" to "Warn" and "Continue on fail" to "True" for individual actions withing test cases that may fail. This way all scripts continue to run without stopping on failure, and I can analyze all warnings afterwards.
As for "Continue with siblings", I see it in [Test case title] -> Right mouse click -> Error behavior -> Choose the behavior you need. This may be version-related, let Rx support team answer this one.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Continue within test case

Post by Support Team » Wed Oct 23, 2013 6:31 am

Hi,

Thanks Alena for your solution!
UgaAga which version of Ranorex have you used before?
The Error Behavior options hasn't changed since 3.3.0.
There is also an option which allows you to continue with the next iteration, for more information about the error behavior options please see: Test Case Settings.

Regards,
Markus
.
Image

UgaAga
Posts: 69
Joined: Thu Mar 15, 2012 2:11 pm

Re: Continue within test case

Post by UgaAga » Thu Oct 24, 2013 9:42 am

Hi,
thanks Alena and Markus for your answers. I found the "Continue with sibling" option, but only in the context menu not under properties. My ranorex version is 4.0.6 by the way. It seems that the behavior changed, my project was created under version 4.0.3 or something and the test case continued but it doesn't now.

Bye

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Continue within test case

Post by Support Team » Fri Oct 25, 2013 2:37 pm

Hello UgaAga,

When I open the test case properties I can see the "Continue with sibling" option.
ContinueWithSibling.png
ContinueWithSibling.png (32.27 KiB) Viewed 1182 times
Do you mean this dialog?

Regards,
Bernhard
.
Image

UgaAga
Posts: 69
Joined: Thu Mar 15, 2012 2:11 pm

Re: Continue within test case

Post by UgaAga » Fri Oct 25, 2013 3:07 pm

No this one
properties.jpg
properties
properties.jpg (28.84 KiB) Viewed 1181 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Continue within test case

Post by Support Team » Fri Oct 25, 2013 3:35 pm

Hi,

I can also select "Continue with sibling" on this dialog as you can see in the image below.
ContinueWithSibling.png
ContinueWithSibling.png (4.77 KiB) Viewed 1179 times
Can you please expand the options?

Regards,
Bernhard
.
Image

UgaAga
Posts: 69
Joined: Thu Mar 15, 2012 2:11 pm

Re: Continue within test case

Post by UgaAga » Fri Oct 25, 2013 4:08 pm

properties.jpg
propertiesExpanded
properties.jpg (37.37 KiB) Viewed 1177 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Continue within test case

Post by Support Team » Wed Oct 30, 2013 7:03 pm

Hello,

Sorry, I overlooked that you are not using Ranorex 4.1.
You can also use "ContinueWithParentIteration" in order to continue with the next Test Case. It is the same as Continue with sibling.

Regards,
Bernhard
.
Image

UgaAga
Posts: 69
Joined: Thu Mar 15, 2012 2:11 pm

Re: Continue within test case

Post by UgaAga » Fri Nov 01, 2013 3:45 pm

Hi,
thanks for your answer. Additionally i would like to continue within the test case, that means after a code module failed the test should continue with the next module. I.e.:

Test Case
Module1 fails --
Module2 <--| continues with
Module3


Regards

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Continue within test case

Post by krstcs » Fri Nov 01, 2013 6:05 pm

Put them in different sub-Test cases.

Suite
--MainTC
----SubTC1
------Module1
----SubTC2
------Module2
----SubTC3
------Module3
Shortcuts usually aren't...

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Continue within test case

Post by Support Team » Mon Nov 04, 2013 10:38 am

Hi,
it is by design that after a module failed, all other modules within this testcase get skipped.
Nevertheless if you want to continue on fail within a testcase you can set the "Continue On Fail" property of each recording action to "True". This prevents the module to fail and the testcase continues with the next module.

Regards,
Larissa
.
Image

UgaAga
Posts: 69
Joined: Thu Mar 15, 2012 2:11 pm

Re: Continue within test case

Post by UgaAga » Mon Nov 04, 2013 1:44 pm

Hi,
thanks for your reply. How can i set "Continue on Fail" for code modules?

Regards

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Continue within test case

Post by Support Team » Mon Nov 04, 2013 4:06 pm

Hi,
UgaAga wrote:thanks for your reply. How can i set "Continue on Fail" for code modules?
Please see following documentation http://www.ranorex.com/support/user-gui ... html#c3091

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

UgaAga
Posts: 69
Joined: Thu Mar 15, 2012 2:11 pm

Re: Continue within test case

Post by UgaAga » Tue Nov 05, 2013 11:33 am

Hi,
sorry but i can only find "Continue on fail" for RECORD modules, but i need that for CODE modules too.

Regards