Data Range & New Lines

Ask general questions here.
RanoKarl
Posts: 2
Joined: Tue Mar 12, 2019 4:52 pm

Data Range & New Lines

Post by RanoKarl » Tue Mar 12, 2019 4:58 pm

Hello,

I use csv-files as datasource for several testcases. With some testcases, new data is needed, so a new row has to be created in the Data Source. Of course you can do this at the end of the table, but in order to keep the structure clean, I would like to insert a new row somewhere in the middle of the table. Now the problem comes:

If I got a table with ten rows, each line assigned to a testcase with the same number as the line in the csv-file (just exemplary) and insert a new line (lets say a new line #2), the Data Range don't change with it. Means:

Before I added the new row, each line was assigned correctly:
TC1 -> Line 1
TC2 -> Line 2
TC3 -> Line 3

After the insert:
TC1 -> Line 1
TC2 -> New Line 2 (which is now empty)
TC3 -> Old Line 2 (which is supposed to go with TC2, NOT TC3)

Did I miss an option which also correct the data range if a new line is added or does this feature not exist yet? If not I would suggest this so the data range would be more robust to changes in the csv-file.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 4421
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Data Range & New Lines

Post by odklizec » Wed Mar 13, 2019 10:01 am

Hi,

I'm afraid, there is no such feature available in Ranorex. You will have to update the data range manually, once you change the data connector file.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

RanoKarl
Posts: 2
Joined: Tue Mar 12, 2019 4:52 pm

Re: Data Range & New Lines

Post by RanoKarl » Wed Mar 13, 2019 11:18 am

that's a pity. suggested this as a feature...

https://uservoice.ranorex.com/forums/15 ... -you-inser