Databinding Error

Best practices, code snippets for common functionality, examples, and guidelines.
theraviz
Posts: 72
Joined: Sun Apr 14, 2019 9:46 am

Databinding Error

Post by theraviz » Mon Jul 20, 2020 12:27 pm

Hello,

I am facing exactly the same issue reported in this post.

possible-causes-of-data-binding-error-t13987.html

Unfortunately the solution was not mentioned there. The problem is only for one particular test case and others are working fine.

I tried recreating the test case, data table etc. None worked. All other test case bindings are working fine.

I am using the latest version 9.3.2

User avatar
Stub
Posts: 373
Joined: Fri Jul 15, 2016 1:35 pm

Re: Databinding Error

Post by Stub » Mon Jul 20, 2020 1:49 pm

What is the difference b/w this faulty test case and the others?
Is it a code module or recording that's not bound?
Does the test suite window show everything as bound?

As you can tell, I have no clue at all. But maybe some additional detail will assist?

theraviz
Posts: 72
Joined: Sun Apr 14, 2019 9:46 am

Re: Databinding Error

Post by theraviz » Tue Jul 21, 2020 10:29 am

There is no difference. all test cases are same and pure recordings only.

The error message says

Column 'XXX' does not exist in table 'YYYY. But it does exists

User avatar
Vega
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 222
Joined: Mon Jul 11, 2016 2:15 pm

Re: Databinding Error

Post by Vega » Wed Jul 22, 2020 2:33 pm

Can you confirm what type of data source you are using? Sounds like you are using simple data table but I want to be sure. Are you able to share the headers of your data source and the exact error message for comparison? Right click the test container that is having the issue --> Data source

headers from data source: name, date, role
error: could not find 'name' in 'YYYY'

It would really be best if you are able to share your solution, but this is a public form so I understand if you cannot

hope this helps