Does Ranorex Studio capture the PrintScr key?

Ask general questions here.
HansSchl
Posts: 63
Joined: Wed Sep 19, 2018 10:05 am

Does Ranorex Studio capture the PrintScr key?

Post by HansSchl » Wed Jun 24, 2020 10:47 am

I have a very handy tool which saves a screen shot to a file when I press PrintScr on the keyboard. This tool stops to work when I open Ranorex Studio, until I restart it. So my question is: Does Ranorex Studio capture the PrintScr key? If so, can I disable that?

Thanks
Hans

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6264
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Does Ranorex Studio capture the PrintScr key?

Post by odklizec » Wed Jun 24, 2020 12:01 pm

Hi,

I don't think so, because I'm using "Print Screen" key on a regular basis and I have Ranorex Studio open almost all the time? What tool are you using and which version of Ranorex?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

HansSchl
Posts: 63
Joined: Wed Sep 19, 2018 10:05 am

Re: Does Ranorex Studio capture the PrintScr key?

Post by HansSchl » Wed Jun 24, 2020 12:06 pm

The tool is Screenpresso. Ranorex version is 9.3.1.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6264
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Does Ranorex Studio capture the PrintScr key?

Post by odklizec » Wed Jun 24, 2020 12:24 pm

Hi,

Well, most recent Ranorex is 9.3.2, but I don't think it will change anything. So what you can try is different computer, or uninstall Screenpresso and install it back. I'm using SnagIt and PrintScreen works OK with Ranorex.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

HansSchl
Posts: 63
Joined: Wed Sep 19, 2018 10:05 am

Re: Does Ranorex Studio capture the PrintScr key?

Post by HansSchl » Wed Jun 24, 2020 12:49 pm

Just found this: PrintScr works with Screenresso - except when Ranorex Studio is the active application. When I click into the Ranorex window, PrintScr doesn't do anything. Clicking elsewhere, all is fine. This is a bit weird but knowing it, I can live with it... And yes, I will try a different computer when I get my hands on one!