e2e test failing due to missing dll's or dependencies

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
Andrew Simpson
Posts: 22
Joined: Thu Dec 03, 2015 11:58 am

e2e test failing due to missing dll's or dependencies

Post by Andrew Simpson » Thu Jul 13, 2017 4:10 pm

Ranorex version: 7.0.0
System: local VM and remote VM running Windows Server 2012r2
Source control and CI: VSO 2013, MTM 2013,

Im having an issue where a set of e2e tests are failing at a specific point, it doesn't appear to be a problem with the AUT as it works fine manually but I get the attached error which ive never seen before suggesting missing dlls or dependancies

I am only getting this error when running the test through our MTM test agent, so it runs ok locally just not overnight and when manually on the automation sandbox which makes sense as QTAgent32 is the application that runs the tests overnight

any help would be greatly appreciated
Attachments
Missing dlls.GIF
Missing dlls.GIF (74.64 KiB) Viewed 785 times

asdf
Posts: 174
Joined: Mon Mar 21, 2016 3:16 pm

Re: e2e test failing due to missing dll's or dependencies

Post by asdf » Fri Jul 14, 2017 1:04 pm

Hi Andrew,

It seems that the Neotys package did not get deployed to the MTM machine.
Please make sure that all dependencies and the whole "package" folder gets deployed to the MTM machine.

Best regards,
asdf

Andrew Simpson
Posts: 22
Joined: Thu Dec 03, 2015 11:58 am

Re: e2e test failing due to missing dll's or dependencies

Post by Andrew Simpson » Mon Jul 17, 2017 9:52 am

Hi,

How do I check that it has been deployed? I have checked in the appropriate folder but only shows the .exe for each test suite and a shared dll as shown below

Alternatively how can I purge neoload form Ranorex as it is not required as part of the test suite

Thanks
Attachments
deployment.GIF
deployment.GIF (32.51 KiB) Viewed 749 times

Andrew Simpson
Posts: 22
Joined: Thu Dec 03, 2015 11:58 am

Re: e2e test failing due to missing dll's or dependencies

Post by Andrew Simpson » Tue Jul 18, 2017 10:54 am

I have removed the neoload references from my project that seems to remove all the errors but one of them, does anyone know where the below reference originates from?

Thanks
Attachments
Capture.GIF
Capture.GIF (33.39 KiB) Viewed 733 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3914
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: e2e test failing due to missing dll's or dependencies

Post by odklizec » Tue Jul 18, 2017 11:04 am

Hi,

Have you checked if the module EnterHHBusinessUse is available on the target system?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

Andrew Simpson
Posts: 22
Joined: Thu Dec 03, 2015 11:58 am

Re: e2e test failing due to missing dll's or dependencies

Post by Andrew Simpson » Tue Jul 18, 2017 11:37 am

I can see the module on the target machine if I load the deployed project using test suite runner but when running the test there get a very similar error
Attachments
Capture1.GIF
Capture1.GIF (38.7 KiB) Viewed 730 times

asdf
Posts: 174
Joined: Mon Mar 21, 2016 3:16 pm

Re: e2e test failing due to missing dll's or dependencies

Post by asdf » Tue Jul 18, 2017 1:54 pm

Hi Andrew,

I would suggest, having a look at this UserGuide article. There is a detailed description on how to deploy your Ranorex tests to another environment.

If you are still facing this problem, I would suggest contacting Ranorex Support directly. ([email protected])

Best regards,
asdf

Andrew Simpson
Posts: 22
Joined: Thu Dec 03, 2015 11:58 am

Re: e2e test failing due to missing dll's or dependencies

Post by Andrew Simpson » Mon Jul 24, 2017 1:06 pm

Purging the neoload modules did actually resolve this, the second issue was the project was not updating correctly in visual studio so the fix was not showing in the overnight run