elements' positions not precisely identified

Ask general questions here.
dman
Posts: 64
Joined: Mon Aug 29, 2011 9:33 am
Location: München

elements' positions not precisely identified

Post by dman » Thu Jun 13, 2013 1:41 pm

I don't remember for something like this to have happened before - in the case of two buttons in my AUT (a flex web client) the positions of two buttons are not correctly identified and in one of the cases (a close button) the offset causes problems (wrong button is being clicked)

is this a known issue? does anybody know any details - when? how? why?

I have already a workaround to this particular case (as I click the button from a recording, I just click it in the center-right position instead of center)

All the best,
D.
Attachments
MV-close_.jpg
MV-close_.jpg (89.15 KiB) Viewed 863 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: elements' positions not precisely identified

Post by Support Team » Fri Jun 14, 2013 2:49 pm

Hello,

Which Ranorex version do you use?

Could you please post or send us ([email protected]) a 'Ranorex Snapshot' of your application in order to analyze this issue? Please take a look at Creating Ranorex Snapshot Files in our User Guide.

Thank you in advance.

Regards,
Markus (T)
.
Image

dman
Posts: 64
Joined: Mon Aug 29, 2011 9:33 am
Location: München

Re: elements' positions not precisely identified

Post by dman » Mon Jun 17, 2013 7:59 am

Hi,

I'll have to send the snapshot via e-mail (as >1MB).

The form containing the two buttons is:
/dom[@domain='wins5:8080']//div[#'flashContainer']/flexobject/form[@title='Media viewer']

Ranorex version - I just updated to 4.0.4 (was using a 4.0.2)

All the best,
D.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: elements' positions not precisely identified

Post by Support Team » Tue Jun 18, 2013 3:29 pm

Hello,

Thank you for your snapshot.

It seems that these buttons are overlapping.
Could you please verify if the positioning of these buttons in your application is correct?

Thank you in advance.

Regards,
Markus (T)
.
Image

dman
Posts: 64
Joined: Mon Aug 29, 2011 9:33 am
Location: München

Re: elements' positions not precisely identified

Post by dman » Wed Jun 19, 2013 7:06 am

Hi Markus,

actually as I previously mentioned, I updated my Ranorex installation to 4.0.4 and I can't reproduce the problem since. I'm not sure what did the trick - the new version or the reinstrumentation of the web browser (I do this by default on any update). As it could not have been the code - dev ensured me no change was performed in that area since more than 6 months and the overlapping you mention is only few pixels while the image I posted shows much more.

I'll add more info if it reemerges.

Thank you!
D.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: elements' positions not precisely identified

Post by Support Team » Thu Jun 20, 2013 2:18 pm

Hello,

Thanks for your information.

It's good that it works with 4.0.4.
Please let us know if you see this issue again.

Thank you.

Regards,
Markus (T)
.
Image