Error "Failed to load ranorex sequence file. Value cannot be null. parameter name: source" when executing on agent

Ask general questions here.
Ben Jones
Posts: 3
Joined: Mon Oct 21, 2019 10:37 am

Error "Failed to load ranorex sequence file. Value cannot be null. parameter name: source" when executing on agent

Post by Ben Jones » Mon Oct 21, 2019 3:25 pm

Hi,

I am finding that when running a test suite on a virtual machine through use of an agent an the error:

Failed to load ranorex sequence file. Value cannot be null. parameter name: source

is thrown. See attachment: failed to load ranorex sequence file.


The same test suite runs fine when running locally.
Attachments
failed to load ranorex sequence file.png
failed to load ranorex sequence file.png (685.62 KiB) Viewed 95 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5256
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Error "Failed to load ranorex sequence file. Value cannot be null. parameter name: source" when executing on agent

Post by odklizec » Tue Oct 22, 2019 11:48 am

Hi,

What version of Ranorex do you use? Are you sure that Ranorex Agent (installed on VM) corresponds with Ranorex version installed on local machine? For example, Ranorex 9.2 requires Ranorex agent 7.0 and will most probably not work with older agent!
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

Ben Jones
Posts: 3
Joined: Mon Oct 21, 2019 10:37 am

Re: Error "Failed to load ranorex sequence file. Value cannot be null. parameter name: source" when executing on agent

Post by Ben Jones » Wed Oct 23, 2019 9:01 am

Hi,

I am using ranorex 9.1.2 and the agent version is 6.0.1.0

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11996
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Error "Failed to load ranorex sequence file. Value cannot be null. parameter name: source" when executing on agent

Post by Support Team » Wed Oct 23, 2019 4:11 pm

Hello Ben,

it seems you are running the test sequence without having multiple test suites. Would you please try to execute only the TestSuite instead of the Test sequence.
TestSequence.png
TestSequence.png (10.12 KiB) Viewed 45 times
I hope that helps.

Regards,
Bernhard
.
Image