Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
mdgairaud
Posts: 87
Joined: Sun Aug 05, 2012 11:59 am
Location: Bilbao, Spain

Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by mdgairaud » Tue Jan 08, 2013 9:19 am

Hello,

In most of my projects I have the error "RxResolveComRefsService is not responding", and is quite annoying because I lost some references to external DLL's and I must reference it again before compile.


I'm using Rx 3.3.5, but the project was created in 3.3.3

I attach an image with the error.

Greetings,
-Mateo
Attachments
error ranorex.png
error ranorex.png (6.73 KiB) Viewed 1084 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by Support Team » Tue Jan 08, 2013 4:01 pm

Hello Mateo,

This error should not occur if you only load a 3.3.3 project in 3.3.5.
Could you please try to uninstall Ranorex, restart your computer and install Ranorex again?
Please make sure that you use the Ranorex-3.3.5.exe or the setup.exe to install Ranorex.

Regards,
Bernhard
.
Image

mdgairaud
Posts: 87
Joined: Sun Aug 05, 2012 11:59 am
Location: Bilbao, Spain

Re: Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by mdgairaud » Thu Jan 10, 2013 12:57 pm

Hello Bernhard,

I just tried the steps in your post and it doesn't work. The message still appear.

I must say that the reference to a DLL isn't lost every time the project is opened.



regards,
Mateo.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by Support Team » Fri Jan 11, 2013 4:33 pm

Hello Mateo,

Which reference is lost after opening the project?
Is the DLL listed within the project file (.csproj)?
How did you add the reference (COM, GAC)?
Thank you!

Regards,
Bernhard
.
Image

mdgairaud
Posts: 87
Joined: Sun Aug 05, 2012 11:59 am
Location: Bilbao, Spain

Re: Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by mdgairaud » Wed Jan 16, 2013 11:00 am

Hi Bernhard,

Sorry for late response.

I have some DLL's referenced in my project and the one that sometimes is missing is INIFILEPARSER.DLL [ http://code.google.com/p/ini-parser/ ]. Referencing it againt (right click over references, browse, select dll, ok) works well.

I always have the message "RxResolveComRefsService is not responding" when compiling and no matters if the project compiles well.

I have a striped version of one project with that message, I can send it to you if you want to examine it.


regards,
Mateo.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by Support Team » Wed Jan 16, 2013 5:00 pm

Hello Mateo,

Yes, that would be nice.
You can use our ftp server to upload your project. You should have received an email with the access information.

Regards,
Bernhard
.
Image

mdgairaud
Posts: 87
Joined: Sun Aug 05, 2012 11:59 am
Location: Bilbao, Spain

Re: Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by mdgairaud » Thu Jan 31, 2013 1:25 pm

Hi,

I just found how to fix this problem. All my projects are using .NET 3.5, and now when I'm updating some of them to .Net4.0 the message 'RxResolveComRefsService is not responding' is gone...

At least for me is working :D

In the other hand, the reference losting it's already a mystery because it occasionally appears without deleting \bin\debug folder content (I just told to Bernhard that one cause would be deleting all content in this folder where the DLL is copied when compiling)... :shock:



regards,
Mateo.

mdgairaud
Posts: 87
Joined: Sun Aug 05, 2012 11:59 am
Location: Bilbao, Spain

Re: Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by mdgairaud » Thu Jan 31, 2013 1:56 pm

Hi,

One update to the post.

The DLL is located at c:\users\UserName\Documents\IniFileParser.dll , when I open my project it throws this error msg:
Error loading code-completion information for INIFileParser from C:\Documents\INIFileParser.dll:
Could not find assembly file.
I'm using W7 x64 in Spanish. So, I think the problem it's related with the x64 folder redirection. Because in Spanish, the folder is showed as c:\Usuarios\UserName\Mis Documentos and is redirected to c:\Users\UserName\Documents

I attach an screenshots with this.



regards,
Mateo.
Attachments
redirection.png
redirection.png (3.84 KiB) Viewed 1017 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by Support Team » Fri Feb 01, 2013 2:38 pm

Hello Mateo,

You can try to create a new folder in your project directory with the DLLs in it.
references.png
references.png (3.27 KiB) Viewed 1008 times
Add the references from this folder to your project and check if this solves the problem.
Thank you!

Regards,
Bernhard
.
Image

mdgairaud
Posts: 87
Joined: Sun Aug 05, 2012 11:59 am
Location: Bilbao, Spain

Re: Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by mdgairaud » Wed Feb 06, 2013 11:05 am

Hello Bernhard,

I need to update frequently the DLL's referenced with newer versions so I copied all of them to c:\rxDLL in order to avoid x64 redirections. I hope it works.. :roll:

If it solves the problem I post here for the rest of users.



Thnx for all.

regards,
Mateo.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by Support Team » Wed Feb 06, 2013 5:40 pm

Hello Mateo,

That would be nice.

Thanks!
Bernhard
.
Image

mdgairaud
Posts: 87
Joined: Sun Aug 05, 2012 11:59 am
Location: Bilbao, Spain

Re: Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by mdgairaud » Tue Feb 12, 2013 12:28 pm

Hi,

Yesterday I upgrade almost 90% of my test and it keeps the references, so I think it was caused by OS redirection.



regards,
Mateo.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Error "RxResolveComRefsService is not responding"

Post by Support Team » Tue Feb 12, 2013 5:11 pm

Hi,

OK, great!

Regards,
Bernhard
.
Image