Execute data as specified in the Data Connector Range

Ask general questions here.
monkey2012
Posts: 77
Joined: Wed Sep 26, 2012 8:15 pm

Execute data as specified in the Data Connector Range

Post by monkey2012 » Mon Oct 23, 2017 9:25 pm

Is there a way that I can force Ranorex executes my test data in the order specified in Range?
For example, I want the test data to be executed in this order that I put in the Range:
1-4,8-11,35,16-20,56,25

Thanks

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3945
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Execute data as specified in the Data Connector Range

Post by odklizec » Tue Oct 24, 2017 8:19 am

Hi,

I'm afraid, Ranorex ignores the order in which is the data range specified. I think the only way to achieve what you want is to use multiple SmartFolders, in which you can define a custom data connector range and put them in order you want the test to be conducted.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

monkey2012
Posts: 77
Joined: Wed Sep 26, 2012 8:15 pm

Re: Execute data as specified in the Data Connector Range

Post by monkey2012 » Tue Oct 24, 2017 1:26 pm

That is what I see, it is convenient if Ranorex doesn't ignore user's defined data order.

Thanks

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3945
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Execute data as specified in the Data Connector Range

Post by odklizec » Tue Oct 24, 2017 2:04 pm

Well, the best you can do about this is to create a feature request here:
https://uservoice.ranorex.com/forums/15 ... ve-ranorex
And then ask other users to support your idea, by clicking "vote" button. I will gladly vote for such idea ;)
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Execute data as specified in the Data Connector Range

Post by krstcs » Tue Oct 24, 2017 2:29 pm

The DATA RANGE is not an ORDER, it's just a RANGE. It only tells the system WHICH rows to run.

The order of the data is whatever order you put the rows in.

In addition, you should never write tests where the order of the data records may cause failures or cause invalid test runs. Each data set should be independent.
Shortcuts usually aren't...

monkey2012
Posts: 77
Joined: Wed Sep 26, 2012 8:15 pm

Re: Execute data as specified in the Data Connector Range

Post by monkey2012 » Tue Oct 24, 2017 4:47 pm

It seems like I need to create another account just for user voice....