Execute Ranorex tests on other machine

Ask general questions here.
smkalyan
Posts: 1
Joined: Tue Jun 21, 2011 9:26 pm

Execute Ranorex tests on other machine

Post by smkalyan » Tue Jun 21, 2011 9:36 pm

Hi,

I have created project in VSTS2010 and a testmethod in C# using Ranorex.Core dll.
I copied the test dll onto other machine where Ranorex is not installed and tried to execute the testmethod using mstest by calling the test dll and it throwed error as Ranorex.core dll should be available.

Then I copied the entire Ranorex dll's onto that system where my test dll is available and executed again that test dll using mstest. Though the Continue Evaluation Screen appears which is expected i clicked on that as Continue and my tests are failing saying the following exception

"Ranorex.Core.RanorexCoreException: Failed to load default plugins. Please reinstall Ranorex. ---> System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'Ranorex.Plugin.Win32, " etc

Please help me in the following
1. I copied all the Ranorex dlls to the folder where the test dll resides and executed. (since ranorex is not installed on that machine)
2. i have 10 VM's and should we need to compulsory install ranorex on all the VM's
3. how to execute tests on a VM where ranorex is not installed. Cant we do by just copying the ranorex dlls

Thanks
kalyan

User avatar
Ciege
Ranorex Guru
Posts: 1335
Joined: Thu Oct 16, 2008 6:46 pm
Location: Arizona, USA

Re: Execute Ranorex tests on other machine

Post by Ciege » Tue Jun 21, 2011 9:45 pm

At minimum you *MUST* have the Ranorex Runtime Library installed and licensed. You cannot run the scripts on any arbitrary machine.

http://www.ranorex.com/purchase/buy-now.html
If this or any response has helped you, please reply to the thread stating that it worked so other people with a similar issue will know how you fixed your issue!

Ciege...

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Execute Ranorex tests on other machine

Post by Support Team » Wed Jun 22, 2011 3:45 pm

Ciege wrote:At minimum you *MUST* have the Ranorex Runtime Library installed and licensed.
Ciege is right, you need a valid license and all Ranorex Runtime assemblies on the target machine. The easiest way is to use the Ranorex installer/setup.
smkalyan wrote:Cant we do by just copying the ranorex dlls
Yes, there is an alternative to running the installer. You can manually deploy Ranorex to your machine by copying the complete "bin" folder from the Ranorex installation directory (on your development machine) to the target machine. Then place your test executable file (and all dependent files, i.e. all files in the project's output folder) into the copied "bin" directory.

Regards,
Alex
Ranorex Team
.
Image