Failing to locate item

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
agategroup
Posts: 3
Joined: Thu Jul 30, 2015 6:24 pm

Failing to locate item

Post by agategroup » Tue Aug 04, 2015 10:35 pm

Hi,

I had another BIG show stopper with the tool. Something that has to do with item.

when i playback my recording,. it keeps failing because it failed to find item.
Basically, it won’t move the mouse to the “NeXT” Button. I have also attached the snap shot for it. Can you help me out with this quickly? Thanks.


I am using a windows 8 operating system. I have attached a snapshot of this issue.

Can i get help please
Attachments
Appshare Snapshot.rxsnp
(438.87 KiB) Downloaded 66 times

afleitas
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 26
Joined: Thu May 14, 2015 3:57 pm

Re: Failing to locate item

Post by afleitas » Wed Aug 05, 2015 2:14 pm

Hello

It seems you are having a lot of issues identifying and creating robust paths to your elements. I would suggest going over the UserGuide. Ranorex has a lot of different options that you can take advantage.

It looks like you shouldn;t have any issue with your application. I can identify all objects within your snapshot.

Have you tried doing a "MoveTo()" method to the Next Button?

Please provided further details.
Normal people... believe that if it ain't broke, don't fix it. Engineers believe that if it ain't broke, it doesn't have enough features yet.
-Scott Adams :)

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Failing to locate item

Post by krstcs » Wed Aug 05, 2015 2:30 pm

As afleitas suggested, you should read the whole user guide HERE. Everything you have been asking about can be found in the guide and it explains it very well.

Also, you need to learn as much as you can about how XPath and Regular Expressions work, because Ranorex and RanoreXPath use those extensively.
Shortcuts usually aren't...