Failure to retrieve device information.

Mobile Testing, Android App Testing.
stuart.miller
Posts: 2
Joined: Fri Aug 02, 2013 6:13 am

Failure to retrieve device information.

Post by stuart.miller » Fri Aug 02, 2013 6:23 am

Evaluating Ranorex for Android testing. I was able to install/configure Ranorex (Win86) and the recommended JRE. I deployed the Ranorex app (405.apk) and then deployed the instrumented APK which indicates it was deployed to the device (Samsung Galaxy Nexus - no data connection). I see the app listed under the Ranorex screen on the device. I see the device in windows. When i try to start the recorder, i am given a popup msg that says "Failure to retrieve device information. Please check that the device is connected." The device is running Android 4.2.2 and is connected via USB

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Failure to retrieve device information.

Post by Support Team » Mon Aug 05, 2013 4:22 pm

Hello,

Did you install the USB adb driver and enabled 'USB Debugging' mode on your device?
Could you please post the settings of your device (Display Name, IP Address and Metadata)?
Is it possible to connect via WiFi to your device?

Regards,
Markus (T)
.
Image

stuart.miller
Posts: 2
Joined: Fri Aug 02, 2013 6:13 am

Re: Failure to retrieve device information.

Post by stuart.miller » Wed Aug 07, 2013 7:12 am

Hi Markus,

The display name shows as 'Galaxy Nexus' and there is no IP on the phone (it displays as 127.0.0.1 in Ranorex) as there is no service on the device and no WIFI available. There is no issue with connectivity to the phone as I installed/started the Ranorex Services, and also deployed an instrumented build. I can see the build available listed in the Ranorex Services UI on the phone. I can also view the device with the Ranorex Spy tool as well as start the instrumented app using the StartApp option in the spy tool.

Wifi will not be available for me until next week.

The Ranorex UI shows the metadata value as '0146882D0D013002'

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Failure to retrieve device information.

Post by Support Team » Thu Aug 08, 2013 12:16 pm

Hello,

It looks like that it works correctly.
Did you get the error message you mentioned in your first post?
"Failure to retrieve device information. Please check that the device is connected."
If not, could you please describe your issue in more details.

Regards,
Markus (T)
.
Image

rasztaszilvi
Posts: 1
Joined: Fri Jan 24, 2014 2:57 pm

Re: Failure to retrieve device information.

Post by rasztaszilvi » Fri Jan 24, 2014 3:08 pm

Hi,

I have the same problem. Device gets recognised and I can even deploy an .apk to the device but afterwards I cannot choose this .apk to run the test on, and get the error message above.

The device (a Samsung Galaxy S3) is connected via USB, USB adb driver is installed and 'USB Debugging' mode is enabled on your device.

Display name: GT-I9300
IP: 127.0.0.1
Metadata: 4df1f4b176396fa9
Port: 31000
Status: No app running (it has a tick icon)

Actually, the app IS running on the phone but Ranorex isn't recognising it.

Please help!

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Failure to retrieve device information.

Post by Support Team » Tue Feb 11, 2014 3:58 pm

Hi,

Does this issue still exist? If yes, which Ranorex version do you use?

Regards,
Robert
.
Image