Fatal error while loading

Bug reports.
mawoe
Posts: 2
Joined: Wed Jan 31, 2018 1:23 pm

Fatal error while loading

Post by mawoe » Wed Jan 31, 2018 1:50 pm

Im trying to record user actions in the "CANoe" application of Vector Informatik GmbH. Problem is, as soon as i click any object Ranorex gives me a fatal error message (see attached screenshot). Is there anyone which experienced the same? or maybe is it a common problem that doesnt depend on the execution of CANoe?
Attachments
ranorexerror.png
ranorexerror.png (17.92 KiB) Viewed 248 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3930
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Fatal error while loading

Post by odklizec » Thu Feb 01, 2018 8:24 am

Hi,

It does not look to be a Ranorex error message but rather an error generated by the AUT (see the "vector.ini" mentioned in message)? Could you please answer below questions?

- Ranorex version?
- Windows version?
- Are you running Ranorex as Administrator (if not try it)?
- Is there available a demo version of CANoe app so Ranorex support could try to reproduce the problem?
- Exact steps to reproduce the problem?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

mawoe
Posts: 2
Joined: Wed Jan 31, 2018 1:23 pm

Re: Fatal error while loading

Post by mawoe » Thu Feb 01, 2018 8:42 am

Hi,

out of my perspective of view it is a ranorex error message because the window that shows the message has the ranorex studio symbol in the windows task bar. I'm not able to find the mention file.

Ranorex Versions i tried: 7.2.1 and 8.0.0
Windows 7 64 bit SP1
Yes, Ranorex is executed as administrator
A demo version of CANoe is available you can find it here: https://vector.com/vi_downloadcenter_en ... r_submit=1#
Download CANoe/CANalyzer 10.0
When finished installing CANoe
Start a Ranorex-Recorder select the CANoe-App and as soon as you want to click anything in the CANoe-GUI the error occurrs.
Same result when using "Instant Recording" where CANoe is already running.