FileMaker Pro

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
farhanzom
Posts: 12
Joined: Mon Jul 26, 2010 12:58 pm

FileMaker Pro

Post by farhanzom » Thu Jan 26, 2012 2:47 pm

Hi,

I'm currently evaluating Ranorex 3.0 for a client who is using FileMaker pro. Is Ranorex compatible with it? I tried to track elements within a FM form using Ranorex Spy but it couldn't track elements individually.

Record and replay worked fine however if any form element changes I think Ranorex scripts would fail.

Can anyone confirm this please?

Thanks.

Farhan

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: FileMaker Pro

Post by Support Team » Thu Jan 26, 2012 3:19 pm

Hi,
farhanzom wrote:I'm currently evaluating Ranorex 3.0 for a client who is using FileMaker pro. Is Ranorex compatible with it? I tried to track elements within a FM form using Ranorex Spy but it couldn't track elements individually.
Record and replay worked fine however if any form element changes I think Ranorex scripts would fail.
Can anyone confirm this please?
To analyze this GUI, please post us a Ranorex Snapshot of this application.

Thank you in advance.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

farhanzom
Posts: 12
Joined: Mon Jul 26, 2010 12:58 pm

Re: FileMaker Pro

Post by farhanzom » Thu Jan 26, 2012 3:44 pm

Hi Peter,

Thanks for your reply. I have attached the snapshot.


Regards,
Farhan
Attachments
FileMaker UI.rxsnp
FileMaker Ranorex Snapshot
(202.04 KiB) Downloaded 177 times
Last edited by farhanzom on Thu Jan 26, 2012 3:54 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: FileMaker Pro

Post by Support Team » Thu Jan 26, 2012 3:50 pm

Hi,

There is not snapshot attached. Please try to upload it again or send us the snapshot to [email protected]

Thanks in advance.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

farhanzom
Posts: 12
Joined: Mon Jul 26, 2010 12:58 pm

Re: FileMaker Pro

Post by farhanzom » Thu Jan 26, 2012 3:59 pm

I've attached it, please check now.

Let me know if this isn't helping or if you need more information.

Regards,
Farhan

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: FileMaker Pro

Post by Support Team » Fri Jan 27, 2012 10:13 am

Hi,

Thank you for the snapshot. This control seems to have no real accessibility. It seems to be a Legacy Control and therefore please try to use the GDI Plugin to automate your form.
http://www.ranorex.com/support/user-gui ... tions.html

The better solution would be to ask your developers if they add accessibility for this controls. Therefore please take a look to following blog
http://www.ranorex.com/blog/enabling-au ... s-controls

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

farhanzom
Posts: 12
Joined: Mon Jul 26, 2010 12:58 pm

Re: FileMaker Pro

Post by farhanzom » Fri Jan 27, 2012 11:39 am

Hi Peter,

Thanks for your feedback.

I will take a look at the links you listed and see if something could be done.


Regards,
Farhan