find operations timeout multiple factor

Ask general questions here.
mihailo
Posts: 10
Joined: Thu Jul 10, 2014 2:21 pm

find operations timeout multiple factor

Post by mihailo » Thu Jul 10, 2014 3:07 pm

Hello!

Ranorex 5.0.3
Win7 64Bit

I have problem with "Global settings" option - "The factor that all timeouts of find operations are multipled with". Actually, i don't understand how it works, because when i set it to "2,00", this code just don't work:
try {
     repo.Explorer.ServerInfo.WaitForNotExists(1000);
     repo.Messages.SimpleError.SelfInfo.WaitForExists(10000);
     WarnIgnore();
} catch (Exception) {}
the test execution stuck on WaitForNotExists(1000) code, even after 1000ms timeout is over, it looks like ranorex still tries to wait-for-not-exist the "ServerInfo" item.

And the most interesting thing is that when i set "The factor that all timeouts of find operations are multipled with" back to 1,00 - everything works just fine.

I have 2 questions:
1. How the "The factor that all timeouts of find operations are multipled with" setting works for waitforexists method? What timeout "WaitForNotExists(1000)" will use, if i set this setting to "2,00"?
2. Whats wrong with my code, why the "The factor that all timeouts of find operations are multipled with" setting stucks my test execution?
Last edited by mihailo on Mon Jul 14, 2014 6:02 pm, edited 2 times in total.

mihailo
Posts: 10
Joined: Thu Jul 10, 2014 2:21 pm

Re: find operations timeout multiple factor

Post by mihailo » Thu Jul 10, 2014 9:06 pm

I think it might be Ranorex bug. It really looks like Ranorex trying to wait for not existence of the element too long. According to multiple factor, timeout should be 2000ms, but Ranorex waiting for not existence of element much longer then 2 seconds...

mihailo
Posts: 10
Joined: Thu Jul 10, 2014 2:21 pm

Re: find operations timeout multiple factor

Post by mihailo » Mon Jul 14, 2014 6:05 pm

Is anybody can say something about this problem?

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: find operations timeout multiple factor

Post by Support Team » Thu Jul 17, 2014 10:32 am

Hi mihailo,

Sorry for the slow response.
In general if you set a “timeout factor “, all timeouts should be multiplied with this factor.
It seems that there is unfortunately a problem with the “WaitForNotExists()”-method. I already added an entry in our internal Bug-Tracking-System. The responsible department will have a look on this problem and I will get back to you as soon as we have any news for you.
Thank you for reporting this problem.

Regards,

Markus (S)
.
Image

mihailo
Posts: 10
Joined: Thu Jul 10, 2014 2:21 pm

Re: find operations timeout multiple factor

Post by mihailo » Thu Jul 24, 2014 11:58 am

Thanks a lot for feedback!

Looking forward for any further information. This issue really prevents running my tests on slow machines...

mihailo
Posts: 10
Joined: Thu Jul 10, 2014 2:21 pm

Re: find operations timeout multiple factor

Post by mihailo » Wed Aug 27, 2014 6:51 am

Hi there!

Could you please tell me if there was any actions made to fix this issue? May be the last Ranorex update (5.1.1) contains fix of this issue?

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: find operations timeout multiple factor

Post by Support Team » Wed Aug 27, 2014 8:09 am

mihailo wrote:Could you please tell me if there was any actions made to fix this issue?
The fix for this issue is included in the upcoming service release Ranorex 5.1.2, which will be released this week.

Regards,
Alex
Ranorex Team
.
Image

mihailo
Posts: 10
Joined: Thu Jul 10, 2014 2:21 pm

Re: find operations timeout multiple factor

Post by mihailo » Wed Aug 27, 2014 12:27 pm

Wow, thank you guys! 8)