Getting an error related to exe while running the test

Ask general questions here.
[email protected]
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 6
Joined: Fri Nov 14, 2014 3:45 am

Getting an error related to exe while running the test

Post by [email protected] » Mon Dec 08, 2014 10:38 pm

Hi,

I am getting the attached error while running the test from Ranorex studio. However if I run the compiled exe from Bin/Debug folder then it runs fine.

Please see the attached screen shot.

I am able to run other programs exe from my machine.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by Support Team » Tue Dec 09, 2014 3:04 pm

Hi srao,

Unfortunately there is no screenshot attached. May I ask you to re-upload it?

regards,
Markus (S)
.
Image

[email protected]
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 6
Joined: Fri Nov 14, 2014 3:45 am

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by [email protected] » Wed Dec 10, 2014 1:35 am

Hi,

Please find the screenshot attached now.

-Saket
Attachments
Ranorex_Exe_Error.JPG
Ranorex_Exe_Error.JPG (114.24 KiB) Viewed 1022 times

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by krstcs » Wed Dec 10, 2014 2:49 pm

Please do a clean re-install of Ranorex.

1. Uninstall Ranorex.
2. Reboot the system.
3. Re-install Ranorex from the executable download here


Also, in the future, please include the following information:
1. Ranorex version you are using.
2. Windows version
3. Error messages that are displayed, if any.

Finally, did you make any changes to the Program.cs file in the project?
Shortcuts usually aren't...

[email protected]
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 6
Joined: Fri Nov 14, 2014 3:45 am

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by [email protected] » Thu Dec 11, 2014 12:44 am

Hi Krstcs,

I performed the steps mention by you but still no luck. And still getting the same error which I have attached in my second post. Here are the other details required:

1) Ranorex Version - 5.2.1
2) Windows Version - Windows XP Professional Version 2002 SP3

Also I am using the trial version as of now. Can the error be because that I am using a trial version?

Strange thing is that I get the error while running the exe from Studio but when I run it directly from BIN/DDEBUG folder then it runs fine.

Regards,
Saket

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by krstcs » Thu Dec 11, 2014 3:32 pm

The trial version is exactly the same as the release version, the license is just different, so, no, it isn't because it's a trial version.


Also, could you answer my last question: Did you make any changes to the Program.cs file in the project?
Shortcuts usually aren't...

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by Support Team » Mon Dec 15, 2014 4:36 pm

Hi saket,

Thank you for the additional information and for trying the steps mentioned by krstcs.

May I ask you to try this hotfix released by Microsoft.com?

Please let me know if this solves your issue.

Regards,
Markus (S)
.
Image

[email protected]
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 6
Joined: Fri Nov 14, 2014 3:45 am

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by [email protected] » Tue Dec 16, 2014 2:25 am

Hello Support Team,

I applied the hot fix and restarted the machine. But tough luck, the issue still exists.

I have not made any changes to PROGRAM.CS.

Please advise?

Thanks & Regards
Saket Rao

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by Support Team » Wed Dec 17, 2014 4:32 pm

Hi saket,

Thank you for trying the Windows Hotfix.
Unfortunately we are not able to reproduce this issue on our side.

Please let me know if the error also appears when you your test without debugger?
This helps us to isolate the problem. Thank you.

Regards,
Markus (S)
.
Image

Matt
Posts: 1
Joined: Thu Dec 18, 2014 2:38 pm

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by Matt » Thu Dec 18, 2014 3:08 pm

Hello,

Do you happen to have an anti virus on your computer? Can you try disabling it before running your test see if it helps?

Error "Oxc0000142" usually means that a DLL is incompatible or there's a conflicting software that stops yours from running correctly. It usually is the anti virus.

-Matt

[email protected]
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 6
Joined: Fri Nov 14, 2014 3:45 am

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by [email protected] » Mon Dec 29, 2014 4:22 am

Hi Matt,

I think you are right, I do have an anti virus.

However cannot disable the anti virus due to security policies.

Also the AppInit DLL is set to one of the Anti Virus DLL in registry. But cannot touch that.

Thanks
Saket

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by Support Team » Tue Dec 30, 2014 9:30 am

Hi Sakret,

Have you already tried running your test without debugger? Please let me know if the error occurs also when running without debugger.

Thank you.
Markus (S)
.
Image

[email protected]
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 6
Joined: Fri Nov 14, 2014 3:45 am

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by [email protected] » Wed Dec 31, 2014 2:20 am

Hi Markus,

I tried without debugger today and it worked absolutely fine. :)
Interestingly after running once without debugger, normal run was also fine until I added a break point.

Regards,
Saket

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by Support Team » Fri Jan 02, 2015 11:13 am

Hi Sakret,
Thank you for providing this additional information. I've already forwarded it to our responsible department. They will analyze the issue in more detail.

Thank you for your patience.

Regards,
Markus (S)
.
Image

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Getting an error related to exe while running the test

Post by Support Team » Mon Feb 09, 2015 3:08 pm

Hi everybody,

It seems that we have found a possible solution for this problem.
Please try to delete all files within the folder "C:\WINDOWS\Prefetch" and disable the prefetch mechanism as described here: How to Disable the Prefetcher Component in Windows XP.
This usually solves the problem.
If that does not solve the problem a required DLL is missing.
Please try to run repair install on the C++ runtimes, Ranorex, .NET and Windows XP operating system.

Regards,
Bernhard
.
Image