Global parameter window not seeing Module Group Variables

Ask general questions here.
brentmclauclan
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 23
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:59 am

Global parameter window not seeing Module Group Variables

Post by brentmclauclan » Wed Jul 09, 2014 12:50 pm

Hi there.

Ranorex version: 5.0.3.18203

1. I have created a Global Parameter named DataToAdd (default value rx).

2. I have created a Module Group with several recording placed in it. I have a Group Variable created and named GRPVar1 and several recording variables are bound/assigned to it (varAddThis, varLogonPassword).

3. Click View Test Suite - Right Click on the Test case containing the Module Group - Select Data Binding - and within Parameters Section I bound the Global Parameter DataToAdd (with a default value or rx) to the Module Variable GRPVar1 created earlier.

Issue:

When I right click on the test suite and select Global Parameters - on the Global Parameters Tab - I don't see any variables in the Module Variable dropdowns? Shouldn't I be able to at least see which variables are using that Global parameter DataToAdd?

Thanks

Brent

In the Ranorex Sample (Keepass) - when checking the test suite global parameter GlobalexecutionPath it shows it is bound to - ModuleGroupGlobalExecutionPath (StartAndLogin[1]) and ModuleGroupGlobalExecutionPath (StartAndLogin[2])....not sure what this means?

brentmclauclan
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 23
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:59 am

Re: Global parameter window not seeing Module Group Variables

Post by brentmclauclan » Wed Jul 09, 2014 2:24 pm

Well I think I found my answer:

The Module Variable dropdown (shown by Right Click Test Suite - Global Parameters) is populated only if there are Test Suite Level Setup/Teardown Regions that contain Module Groups that have Module Group Variables defined.

Is this an accurate statement?

Wouldn't it be useful to show/allow set of which variables (either Module Group , modules) that use the defined Global Parameters?

Brent

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Global parameter window not seeing Module Group Variables

Post by Support Team » Thu Jul 10, 2014 3:36 pm

Hi Brent,

Yes, you are correct. Only if there is a module or a module group available within the global Setup/Teardown section the variables will be shown in the Global Parameters dialog.
The reason is that we want to prevent confusion. That's the reason why the variables are only available for the parent test case or in your case the Test Suite.

Regards,
Bernhard
.
Image