hidden element on webpage shows enabled and visible as true.

Ask general questions here.
sdimbre
Posts: 21
Joined: Wed Sep 07, 2011 12:38 pm

hidden element on webpage shows enabled and visible as true.

Post by sdimbre » Mon Jun 18, 2012 11:05 am

Hello Sir/Madam,

I have a Hidden element on my webpage. When I am trying to find this through SPY, SPY finds it and both of it's attribute like Enabled and Visible gives true. How do I prove that it's not visible on webpage?

Thanks,

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: hidden element on webpage shows enabled and visible as true.

Post by krstcs » Mon Jun 18, 2012 4:13 pm

I have similar issues with one of my AUTs. It is a JavaScript platform and the developer decided to use ExtJS, which has issues with how it describes the Visible and Enable properties of a control.

I am not sure there is anything the Ranorex can do about this since the browser controls some of these properties and may be telling the Ranorex plugin something that is not correct.
Shortcuts usually aren't...

User avatar
sdaly
Posts: 238
Joined: Mon May 10, 2010 11:04 am
Location: Dundee, Scotland

Re: hidden element on webpage shows enabled and visible as true.

Post by sdaly » Tue Jun 19, 2012 9:01 am

I've done a lot of automation with a web app build using extjs with no real issues - try and compare the css classes being used by two elements with different states (enabled/disabled, visible/not visible) and then use the class attribute in your rxpath. Example //li[@class~'x-item-disabled']