HintPath references prob

Ask general questions here.
syuhada
Posts: 28
Joined: Mon Sep 20, 2010 7:56 am

HintPath references prob

Post by syuhada » Thu Jun 23, 2011 7:17 am

Hi guys,

i have a problem when add references from another project. I use browse button to add the dll. I checked the hintpath on properties window was wrong. The project cannot run and shows "metadata" error. Do u have any suggestion to solve this issue?


thanks..

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: HintPath references prob

Post by Support Team » Thu Jun 23, 2011 5:55 pm

Hi,
syuhada wrote:i have a problem when add references from another project. I use browse button to add the dll. I checked the hintpath on properties window was wrong. The project cannot run and shows "metadata" error. Do u have any suggestion to solve this issue?
Which refernce you try to add:
  • A project refernce
  • An assembly refernce
  • Another one
Would it be possible to send us the entire error message you get? Is this only one special refernce or you get this error on each refernce you add?

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

syuhada
Posts: 28
Joined: Mon Sep 20, 2010 7:56 am

Re: HintPath references prob

Post by syuhada » Mon Jun 27, 2011 7:25 am

Hi Peter,

i try to add assembly refernce . I get this error on certain project only.
Below was the error i get.

Code: Select all

Build started.
Compiling InfraStudioQA.CombinationTest.InteractiveIO.IDPL
Error CS0006: Metadata file '..\..\..\InfrastudioQA.BasicTest\BasicTest\InfraStudioQA.BasicTest.InteractiveIOSetup\bin\Debug\InfraStudioQA.BasicTest.InteractiveIOSetup.exe' could not be found
Error CS0006: Metadata file '..\..\..\InfrastudioQA.BasicTest\BasicTest\InfraStudioQA.BasicTest.Ribbon\bin\Debug\InfraStudioQA.BasicTest.Ribbon.exe' could not be found
Build failed. (00:00:00.2031367)

Thanks peter,

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: HintPath references prob

Post by Support Team » Mon Jun 27, 2011 7:47 pm

Hi,

Did you move the project folder and this folder isn't more on the current location?
Did you check if the file exists in this folder? It seems the compiler doesn't find this file. I would suggest you instead of using a assembly reference, to add a project refernce. This is more safe.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image