How ranorex Identify Dynamic form objects

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
guyshv
Posts: 4
Joined: Sun Aug 27, 2017 5:16 am

How ranorex Identify Dynamic form objects

Post by guyshv » Tue Oct 31, 2017 9:13 am

Hi
I run desktop application on win7 sp1 & ranorex latest version.
One of our forms is WPF dynamic form.
Ranorex spy Identify it but without the Automation Id , we try to remove the dynamic layer to understand why ranorex not see the Automation Id property.
after several trys we success and see all The Automation ID property but the program must run with this Dynamic Form.
why Ranorex see all properties accept Automation Id and recognize object by caption or text?
How can I resolve this?

Thank you
Guy

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3936
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: How ranorex Identify Dynamic form objects

Post by odklizec » Tue Oct 31, 2017 9:31 am

Hi,

Please post a Ranorex snapshot (not screenshot) of the application in question. Without, at very least, snapshot, it's hard to say what's wrong and how to solve your problem.

Because of missing snapshot and example of recorded xpath (and expected xpath), I can only guess that you are not satisfied with recorded result? I would suggest to read this blog about testing apps with dynamic IDs...
https://www.ranorex.com/blog/automated- ... namic-ids/

Hope this helps?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

guyshv
Posts: 4
Joined: Sun Aug 27, 2017 5:16 am

Re: How ranorex Identify Dynamic form objects

Post by guyshv » Tue Oct 31, 2017 9:46 am

How can you help me without snapshot?
I not permitted to make a snapshot in my company
Please try to help me without this

Thank you
Guy

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3936
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: How ranorex Identify Dynamic form objects

Post by odklizec » Tue Oct 31, 2017 10:03 am

Hi,

I'm afraid, I'm not. I'm a regular Ranorex user like you and snapshot helps me to quickly analyze the problem without wasting time with useless suggestions ;) You may try to contact Ranorex support at [email protected], but I guess they will either ask for snapshot too or maybe even a remote session, to analyze the situation directly on your machine.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration