How to access remote machine Application

Experiences, small talk, and other automation gossip.
swapniladokar
Posts: 3
Joined: Mon Mar 12, 2012 12:32 pm

How to access remote machine Application

Post by swapniladokar » Mon Mar 12, 2012 12:42 pm

Hello,

How do I test remote machine application using renorex. My application is on another machine and I cant even execute scripts on them..(bcos of memory issue) I need to connect or access that DUT machine remotely and perform respective test actions on it. Could you please help me in this. How many are ways to connect remote application? (ethernet, FTP) What is the procedure to perform it?

Thank in advance.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: How to access remote machine Application

Post by Support Team » Mon Mar 12, 2012 12:52 pm

Hi,

Please take a look to following documentation
http://www.ranorex.com/support/user-gui ... norex.html

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

swapniladokar
Posts: 3
Joined: Mon Mar 12, 2012 12:32 pm

Re: How to access remote machine Application

Post by swapniladokar » Wed Mar 14, 2012 8:17 am

Thanks for the assistance Peter. Do I get any sample example to do the remote application test?

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: How to access remote machine Application

Post by Support Team » Wed Mar 14, 2012 1:22 pm

swapniladokar wrote:Thanks for the assistance Peter. Do I get any sample example to do the remote application test?
What do you mean with remote application test? Do you want to test an application through remote desktop?

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

swapniladokar
Posts: 3
Joined: Mon Mar 12, 2012 12:32 pm

Re: How to access remote machine Application

Post by swapniladokar » Thu Mar 15, 2012 8:12 am

Actually I want to test the application which is installed on separate machine. But while verification I should not install/run ranorex sequences on the DUT machine. I need to run sequences on different machine and should not touch DUT machine. So for such application test I might need to test through remote desktop or any other way available?

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: How to access remote machine Application

Post by Support Team » Thu Mar 15, 2012 1:44 pm

Hi,
swapniladokar wrote:So for such application test I might need to test through remote desktop or any other way available?
To automate your SUT you have to install at least the Ranorex Runtime version on your remote machine and then you can start the automation script. Through a remote desktop window it is not possible to automate.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image