How to change Test Suite Description via Jenkins parameters

Best practices, code snippets for common functionality, examples, and guidelines.
Lyuba Boerma
Posts: 33
Joined: Mon Apr 01, 2019 11:12 am

How to change Test Suite Description via Jenkins parameters

Post by Lyuba Boerma » Fri Jun 28, 2019 8:15 am

Hi)
Can i add/change Description of a Test suite via Jenkins parameters?
Is such parameter /variable exists for ranorex pluging ?
The reason why i need it - that we are running our tests on different customers installations, And i want to add Customers Name as a comment to a jenerated PDF report.
If i run it from my machine i always add it on a Description field.. But don't know how to do it via Jenkins

Option 2. I can also use for this a value of one of my Ranorex global parameters. But it need to be in a header of PDF report than.

What is possible?

Thanks)
jD.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5330
Joined: Mon Aug 13, 2012 8:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: How to change Test Suite Description via Jenkins parameters

Post by odklizec » Fri Jun 28, 2019 8:33 am

Hi,

I'm afraid, there is no way to edit the test suite description via command line/Jenkins plugin parameters? It may not even be possible via code? I think your best hope is using Global parameter. For basic report customization options, check these links:
https://www.ranorex.com/help/latest/ran ... thusername
https://www.ranorex.com/forum/adding-va ... 10821.html
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

Lyuba Boerma
Posts: 33
Joined: Mon Apr 01, 2019 11:12 am

Re: How to change Test Suite Description via Jenkins parameters

Post by Lyuba Boerma » Fri Jun 28, 2019 2:41 pm

thanks. I found how to add my custom element to report.
But how to make him reed a value from Global Parameters?
cust.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
RobinHood42
Posts: 308
Joined: Fri Jan 09, 2015 2:24 pm

Re: How to change Test Suite Description via Jenkins parameters

Post by RobinHood42 » Wed Jul 03, 2019 10:40 am

Hi Lyuba,

You simply need to pass the value from the global parameter to the created custom element.
TestSuite.Current.Parameters["MyGlobalVariable"];
Cheers,
Robin :mrgreen: