How to integrate Test Rail with Ranorex

Ask general questions here.
premravi
Posts: 78
Joined: Tue Jan 08, 2019 1:55 pm

How to integrate Test Rail with Ranorex

Post by premravi » Fri Jun 21, 2019 1:41 pm

Hi,

I am planning to run parallel execution for that I am planning to integrate test rail with Ranorex

I saw the user guide in Ranorex forum it says few steps to follow to configure which I was not getting

Enable API

TestRail's API needs to be enabled so Ranorex Studio and TestRail can interact.

Go to Administration > Site Settings > API and check the Enable API option.

Please help me to configure test rail

Moreover Test Rail will work with the same Ranorex license or we have to purchase this feature separately ?

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5071
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: How to integrate Test Rail with Ranorex

Post by odklizec » Mon Jun 24, 2019 8:16 am

Hi,

You just have to enable the mentioned option (Enable API) in TestRail settings. Do you have admin rights for TestRail? Because if you don't see such option in TestRail, you most probably don't have enough privileges?

And yes, your existing Ranorex license should work just fine with TestRail. There is no need for a separate license.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

premravi
Posts: 78
Joined: Tue Jan 08, 2019 1:55 pm

Re: How to integrate Test Rail with Ranorex

Post by premravi » Mon Jun 24, 2019 1:59 pm

Hi,

Thanks for confirming that the same license will work.....

Please help me to understand what values do I have to enter in the fields attached in the screenshot

Regards
Attachments
testrail2.png
testrail2.png (39.06 KiB) Viewed 134 times
testrail1.png
testrail1.png (122.84 KiB) Viewed 134 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11963
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: How to integrate Test Rail with Ranorex

Post by Support Team » Mon Jun 24, 2019 8:42 pm

Hi premravi,

Here are the expected values for each field:
  • TestRail connection: base URL to testrail server (e.g. exampleserver.testrail.com)
  • Email: TestRail user account Ranorex will use to control TestRail (e.g. [email protected])
  • Password or API key: The TestRail account password or API key associated to the account (e.g. passw0rd!)
Also, I recommend checking out our user guide on the Ranorex Testrail integration if you have not already as it contains a lot of information that may answer any other TestRail integration questions you may have.

I hope this helps!

Regards,
Ned
.
Image

premravi
Posts: 78
Joined: Tue Jan 08, 2019 1:55 pm

Re: How to integrate Test Rail with Ranorex

Post by premravi » Wed Jun 26, 2019 1:30 pm

Hi,

Thanks a lot for the resolution

I think I haven't set the Test Rail server yet that's why I do not have the required details

Can you please help me in setting up the Test Rail server

I did not gone through it yet, simultaneously I will check in the document as well in case if any content is available regarding setting up Test Rail server

Regards

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5071
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: How to integrate Test Rail with Ranorex

Post by odklizec » Wed Jun 26, 2019 2:11 pm

Hi,

I think the best you can probably do, regarding Test Rail installation, is to contact directly Test Rails guys. Anything people here could eventually suggest, will never be as spot on as steps from TR folks ;)
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

premravi
Posts: 78
Joined: Tue Jan 08, 2019 1:55 pm

Re: How to integrate Test Rail with Ranorex

Post by premravi » Thu Jun 27, 2019 10:17 am

Hi,

Sure, How can I reach out to the Test Rail Team

Is there a separate forum for Test Rail

Please guide me

Regards

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5071
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: How to integrate Test Rail with Ranorex

Post by odklizec » Thu Jun 27, 2019 10:29 am

Hi,

I guess here?...
https://www.gurock.com/testrail
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

premravi
Posts: 78
Joined: Tue Jan 08, 2019 1:55 pm

Re: How to integrate Test Rail with Ranorex

Post by premravi » Thu Jul 04, 2019 8:36 am

Hi,

One quick clarification here.....

Are the test rail server, username and password similar to the Ranorex server, username and password ?

If yes, I will proceed with that otherwise please guide me towards server details and credentials

Rgards