How to skip row from testdata excel sheet ?

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
@AkiOnline
Posts: 2
Joined: Thu Dec 12, 2013 6:15 pm

How to skip row from testdata excel sheet ?

Post by @AkiOnline » Thu Dec 12, 2013 6:31 pm

How to skip row from testdata excel sheet ?

I am new to Ranorex. Before Ranorex, I have worked on QTP,RFT and little bit f Selenium. I also consider myself as newbie to c# as well.

Scenario1: Let's consider I have 10 rows of test data. But I wanna execute few specific rows from the test data sheet.

Scenario2: I have test scenario which consists of multiple test cases. i want to have some control out side of Ranorex code where I can select which testcase to execute.

thnx.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: How to skip row from testdata excel sheet ?

Post by Support Team » Mon Dec 16, 2013 11:55 pm

Hello AkiOnline,

Scenario 1: You can specify data ranges through the data source dialog of the test case, as shown in this picture
2013_12_16_17_32_01_.png
2013_12_16_17_32_01_.png (80.6 KiB) Viewed 1259 times
Scenario 2: You can run a specific test case out of your test suite via command line argument "/testcase"

For example:
"YourTestSuite.exe /testcase:MyTestCase"

Additionally you can also set the data range of the test case in combination with the test case argument.
"YourTestSuite.exe /testcase:MyTestCase /tcdr:MyTestCase=1-3"

For more information about command line arguments please refer to the user guide link below.
http://www.ranorex.com/support/user-gui ... html#c4827

Regards,
Rodrigo
.
Image