How to stop Dropdown from closing

Best practices, code snippets for common functionality, examples, and guidelines.
mikgra
Posts: 7
Joined: Wed Jul 29, 2015 1:50 pm

How to stop Dropdown from closing

Post by mikgra » Wed Aug 19, 2015 7:54 am

Hi,

I have a question regarding dropdownlists. The problem is, i want to track an item from a dropdownbox,
but the dropdown lists closes as soon as I switch back to ranorex for executing the track function.

basically:

application has dropdownlist, i open the dropdownlist from the application and switch back to ranorex for the tracking, the dropdownlist in the application closes.

Is there a way, for example, to set 2 clicks in the track function instead of one? This way i could click on the dropdownbutton to open the dropdownlist and select the item i need.

Thank you in advance.

Ranorex: v.5.4

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3921
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: How to stop Dropdown from closing

Post by odklizec » Wed Aug 19, 2015 8:19 am

Hi,

There is no way to stop Dropdown from closing when switching between apps. However, there is still a way to track its elements via InstantTracking feature.
Hover mouse over the dropdown item and then simply press <CTRL> + <Win> shortcut. The dropdown item will be added to repository of actually opened project.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

mikgra
Posts: 7
Joined: Wed Jul 29, 2015 1:50 pm

Re: How to stop Dropdown from closing

Post by mikgra » Wed Aug 19, 2015 9:14 am

Hi,

Thank you very much.

I´m able to track the item this way.