IE - Drag and Drop not working

Bug reports.
lucian.teodorescu
Posts: 82
Joined: Fri Oct 24, 2014 10:58 am
Location: Bucharest

IE - Drag and Drop not working

Post by lucian.teodorescu » Tue Feb 09, 2016 11:15 am

Hello,

I have an issue when drag and drop file in Internet Explorer and I think it's a bug related to 'OpenBrowser" action.
If I open the browser manually (disable the action in module) and then perform drag & drop, everything works just fine.

OS: Win 7 Pro 64-bit + SP1
IE 11.0.27

The bug occurs on both Ranorex 5.4.4 and 5.4.5

I've attached a sample project, opening http://html5demos.com/dnd-upload and trying to upload "C:\Users\Public\Pictures\Sample Pictures\Desert.jpg".

Then the file cannot be manually dropped inside IE until the browser is restarted.
Attachments
IETest.rar
(707.1 KiB) Downloaded 50 times
Lucian Teodorescu
NetSun Software

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3935
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: IE - Drag and Drop not working

Post by odklizec » Wed Feb 10, 2016 10:17 am

Hi Lucian,

Doing D&D between apps is always tricky. It's a good idea to use EnsureVisible action on destination element before clicking the mouse and dragging the element outside the source element. Please follow this post (and entire discussion)...
http://www.ranorex.com/forum/drag-and-d ... rop#p34670
Hope this helps?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

lucian.teodorescu
Posts: 82
Joined: Fri Oct 24, 2014 10:58 am
Location: Bucharest

Re: IE - Drag and Drop not working

Post by lucian.teodorescu » Wed Feb 10, 2016 10:31 am

Hi Pavel,

Thanks for your input.
However, the issue is not related to visibility. In fact the issue occurs even when the test runs on multiple monitors and the source and destination are visible simultaneously.

The issue that I am thinking of is some sort of combination of 'Open Browser' action and the Ranorex IE plugin.
This works fine on Chrome, but not on IE 11.

Note that even if I manually try to drop the image on a IE window opened automatically, it won't work.
But when I open the window manually, the automated drag&drop works just fine.

I tried on different machines, same thing happens. If you have a few minutes, just give it a try with the attached project and see if it works on your configuration.

Thank you,
Lucian Teodorescu
NetSun Software

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3935
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: IE - Drag and Drop not working

Post by odklizec » Wed Feb 10, 2016 11:04 am

Well, this is definitely weird. My guess is it's some kind of security issue? OpenBrowser action probably opens IE with different security context than windows explorer started via RunApplication? I would definitely ask Ranorex support at [email protected]. Hope they can help with this?

BTW, I found this, maybe it's somehow related, but I'm not going to uninstall this update ;)...
http://www.neunbeere.de/blog/2015/08/bu ... -controls/
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: IE - Drag and Drop not working

Post by Support Team » Thu Feb 11, 2016 12:53 pm

Hi guys,

Yes, it's definitely a security issue. Please just try to execute the test without administrator rights, e.g., starting the Studio in normal mode and running the test without the debugger.

Hope this helps.

Sincerely,
Robert
.
Image