Install Ranroex automation NG for Firefox

Ask general questions here.
c676228
Posts: 176
Joined: Mon Apr 06, 2015 5:40 am

Install Ranroex automation NG for Firefox

Post by c676228 » Fri Sep 16, 2016 8:24 pm

Hi Folks,

I don't see the popup for letting me install this extension after I only installed Ranorex Agent 6.0.1 on the computer(No ranorexstudio etc. only the agent). I tried to google this extension and I cannot find it.

Any tips?

Thanks,
Betty

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Install Ranroex automation NG for Firefox

Post by krstcs » Fri Sep 16, 2016 9:10 pm

Is Ranorex installed on the system, or just the Agent?

If Ranorex is not installed, then you will need to install Ranorex.

If Ranorex is already installed, or you just installed it, then you can run the Instrumentation Wizard from the Start Menu or from inside Ranorex Studio.



Note: There is currently a bug, which has been confirmed by the Ranorex team, with Ranorex Remote Agent where it will not ask you to install the Ranorex Run-time environment if Ranorex has already been installed and then uninstalled on the system. In this case the work-around is the same as above, namely to install Ranorex manually and then instrument as needed.
Shortcuts usually aren't...

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3930
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: App get crashed while tap on element in iOS Instrumented app

Post by odklizec » Fri Sep 16, 2016 9:19 pm

Hi,

You don't have to install entire Ranorex Studio, just copy the Ranorex-FF-New.xpi file from an existing Ranorex installation, and drag&drop it to Firefox on target machine. This should initiate FF extension installation. Eventually, follow the steps described here...
http://www.ranorex.com/forum/problem-fi ... tml#p34764
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

c676228
Posts: 176
Joined: Mon Apr 06, 2015 5:40 am

Re: Install Ranroex automation NG for Firefox

Post by c676228 » Fri Sep 16, 2016 10:21 pm

Alright, I have copied Ranorex-FF-New.xpi to the machine I just installed Ranorex Agent.
The drag and drop of the file to the opened firefox doesn't work. I just use Firefox open that file, then it pops up the window which you can install the extension.

Great help, odklizec.

Betty