Instrument and Deploy iOS app fail

Mobile Testing, Android App Testing.
User avatar
sincoew
Posts: 48
Joined: Mon Nov 19, 2012 7:42 am

Instrument and Deploy iOS app fail

Post by sincoew » Thu Mar 07, 2013 6:43 am

Hi Ranorex,

Our iOS team build our app with ranorex lib was faild. (build fail)
When we add a linker flag "-ObjC -all_load", it cause many linker errors after adding this flag only.
What's the usage of the linker flag "-ObjC -all_load" ?

And we try to build other sample code, we find error = "pointer being freed was not allocated".

Code: Select all

2013-03-07 10:44:32.099 TblMultiSelect[5528:907] <Info | Runtime | Loading UIControl+RxAutomationCategory>
2013-03-07 10:44:32.149 TblMultiSelect[5528:907] <Debug1 | Runtime | Intercepted set delegate for textfield executed with delegate of type <AppDelegate>>
2013-03-07 10:44:32.571 TblMultiSelect[5528:907] RxAutomationEngine init
2013-03-07 10:44:32.573 TblMultiSelect[5528:907] INFO: Discovery service started on port: 31000
2013-03-07 10:44:32.579 TblMultiSelect[5528:907] INFO: Listener socket started on port 31000
2013-03-07 10:44:32.583 TblMultiSelect[5528:907] <Info | Communication | RxDeviceService started on port <31000>>
2013-03-07 10:44:32.584 TblMultiSelect[5528:907] RxAutomationDispatcher init (static)
2013-03-07 10:44:32.588 TblMultiSelect[5528:907] INFO: Listener socket started on port 31001
2013-03-07 10:44:32.590 TblMultiSelect[5528:907] <Debug1 | UiEvent | SendAppEvent was called>
TblMultiSelect(5528,0x3c37ab88) malloc: *** error for object 0x1e885de0: pointer being freed was not allocated
*** set a breakpoint in malloc_error_break to debug
Thanks you for your help.
Best Regards,
sincoew

User avatar
sincoew
Posts: 48
Joined: Mon Nov 19, 2012 7:42 am

Re: Instrument and Deploy iOS app fail

Post by sincoew » Thu Mar 07, 2013 8:48 am

Hi Ranorex,

The caused by the “–all_load” flag?

The linker tends to load all the headers. If there is any duplicated reference to the same header, the error will appear.

http://stackoverflow.com/questions/2906 ... er-flag-do
https://developer.apple.com/library/mac ... a1490.html

Has any way can deploy iOS app?

Thanks a lot,
Best Regards,
sincoew

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Instrument and Deploy iOS app fail

Post by Support Team » Thu Mar 07, 2013 2:34 pm

sincoew wrote:Hi Ranorex,
When we add a linker flag "-ObjC -all_load", it cause many linker errors after adding this flag only.
What's the usage of the linker flag "-ObjC -all_load" ?
We need the linker flags to make sure, that the Ranorex automation classes get loaded at runtime. Because none of the Ranorex automation classes is used by the user application at compile time, the linker would otherwise optimize them away and not invoke the static load methods that hook up all the automation functionality at application startup.

It would help us a lot, if you could post the concrete error messages produced by the linker.
sincoew wrote: And we try to build other sample code, we find error = "pointer being freed was not allocated".
We will investigate the issue with that app as soon as possible.

Best Regards,
Philipp
Ranorex Team
.
Image

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Instrument and Deploy iOS app fail

Post by Support Team » Fri Mar 08, 2013 11:47 am

sincoew wrote: And we try to build other sample code, we find error = "pointer being freed was not allocated".
We were able to track the issue down. It seems it only occurs on real devices, in the simulator everything works as expected (possible work around until next Ranorex version is released). A fix for this problem will be released with the next Ranorex version.

Best Regards,
Philipp
Ranorex Team
.
Image

User avatar
sincoew
Posts: 48
Joined: Mon Nov 19, 2012 7:42 am

Re: Instrument and Deploy iOS app fail

Post by sincoew » Thu Mar 14, 2013 4:03 am

Thanks a lot.
use "-force_load" can fix problem.

Best Regards,
sincoew