Intermittent error

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
Patrick Kunst
Posts: 9
Joined: Thu Jul 25, 2013 3:29 pm

Intermittent error

Post by Patrick Kunst » Wed Jul 31, 2013 9:09 am

I run this test several times know, but the last time this error occurred.
No element found for path '/form[@controlname='OrderEditForm']' within 30s.
The folder 'StandardtestRepository.AuftragHinzufuegenDE' was not found.
Failed to find item 'StandardtestRepository.AuftragHinzufuegenDE.TabControl1.CmbInboundType'.
I search for the named folder in the repository and found it. It also was found by Ranorex as I tried to highlight it. Also one action earlier the control was clicked and no error was shown.
I run the test again and the error disappeared, even nothing was changed.
Do you know why this error occurred?

blackout
Posts: 14
Joined: Thu Mar 14, 2013 10:07 am

Re: Intermittent error

Post by blackout » Thu Aug 01, 2013 11:55 am

Could be a timing thing whereby it was searched for prior to the element being loaded.

Shove in a WaitForPageLoad or delay the search/validation for like 1000-2000ms and you'll probably be golden.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3937
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Intermittent error

Post by odklizec » Thu Aug 01, 2013 1:02 pm

I experienced such kind of problems before and the solution was to disable folder caching. In repository, select the problematic folder, right click on it and from the appeared menu select "Properties". Then in Properties pane set the "Use Cache" option to False.
UseCache.png
UseCache.png (7.82 KiB) Viewed 771 times
Hope this helps?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

monkey2012
Posts: 77
Joined: Wed Sep 26, 2012 8:15 pm

Re: Intermittent error

Post by monkey2012 » Wed Aug 07, 2013 4:47 pm

I also have the same problem as Patrick described even though folder cache is false.