Issue linking Ranorex CodedUI tests to MTM/VSO 2013 CI

Ask general questions here.
JimLin
Posts: 38
Joined: Mon Jun 02, 2014 4:23 pm

Issue linking Ranorex CodedUI tests to MTM/VSO 2013 CI

Post by JimLin » Fri Dec 18, 2015 6:37 pm

We have an established CI process which links 118 Ranorex test cases to MTM test cases and runs them on a dedicated automation VM, which is triggered by a timed build in Visual Studio (Mainly based on this process http://www.ranorex.com/fileadmin/docume ... n_VM_e.pdf).

The CI process is still working correctly, but I have just tried to add another test and found that due to changes in the layout of the test case work item page in VSO/MTM, the 'Associated Automation' function is no longer shown.

So you used to click on the ellipses and the list of test cases to be linked would appear:
VS CodedUI MTM_VSO work item linking.png
VS CodedUI MTM_VSO work item linking.png (6.48 KiB) Viewed 680 times
As you can see in this image, the 'Associated Automation' tab has moved and the linking mechanism is no longer present:
Missing MTM_VSO test case mechanism.png
Missing MTM_VSO test case mechanism.png (28.55 KiB) Viewed 680 times
In the next screen grab you can see an existing, working and linked automated test shown in MTM, VSO and VS. In the bottom part of the image is VSO showing the linked test case, but you have never been able to link test cases from here only in VS. In the top left is MTM showing the correct tab, but the automation links are no longer present. The top right image shows the work item in VS, but again the linking mechanism is missing.
Image showing associated automation in VSO_MTM_VS (1).png
Image showing associated automation in VSO_MTM_VS (1).png (221.43 KiB) Viewed 680 times
I think it is tied into this recent microsoft VSO update https://www.visualstudio.com/en-us/news/2015-dec-10-vso but I wondered if anyone else had encountered this issue and how to resolve it.

JimLin
Posts: 38
Joined: Mon Jun 02, 2014 4:23 pm

Re: Issue linking Ranorex CodedUI tests to MTM/VSO 2013 CI

Post by JimLin » Mon Dec 21, 2015 11:25 am

It seems that this is a bug introduced with the update that was made on the 10th December: https://www.visualstudio.com/en-us/news/2015-dec-10-vso. Further information can be found here: https://social.msdn.microsoft.com/Forum ... tfsgeneral and here: https://connect.microsoft.com/VisualStu ... ls/2137069.

If anyone else comes across this issue, please can you post a comment at the two links above, as hopefully, the more people report it, the quicker MS will fix it. I will be posting mine there later in the day.

JimLin
Posts: 38
Joined: Mon Jun 02, 2014 4:23 pm

Re: Issue linking Ranorex CodedUI tests to MTM/VSO 2013 CI

Post by JimLin » Wed Dec 23, 2015 6:06 pm

Microsoft have fixed the problem and hotpatched it far quick than I had imagined they would.