Issue while launching desktop application on Server 2012

Ask general questions here.
magarwal19
Posts: 10
Joined: Thu Mar 07, 2019 2:04 pm

Issue while launching desktop application on Server 2012

Post by magarwal19 » Fri Jun 28, 2019 6:28 am

Hi Team,

I have a desktop application on which we are doing automation using Ranorex.
When we launch application on Server 2012 using Ranorex, then the values in the drop down of application are not populated, while when I open the application manually then all the values are populated properly.
I have observed this issue only when working with Server 2012. The application and ranorex works fine when i execute the suite in other OS like Server 2016 and Windows 10

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5071
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Issue while launching desktop application on Server 2012

Post by odklizec » Fri Jun 28, 2019 7:36 am

Hi,

Do you have set working directory in "Run App" action? This often fixes similar kind of issues.
WorkingDir.png
WorkingDir.png (7.24 KiB) Viewed 118 times
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

magarwal19
Posts: 10
Joined: Thu Mar 07, 2019 2:04 pm

Re: Issue while launching desktop application on Server 2012

Post by magarwal19 » Mon Jul 01, 2019 2:01 pm

Hi,

Yes it is setup properly. The code works fine on all other OS, even on Windows Server 2012 the application is launched, but the drop down values are not populated.
screenshot.jpg
screenshot.jpg (25.35 KiB) Viewed 103 times

User avatar
mayo
Posts: 7
Joined: Fri Dec 28, 2018 7:42 pm

Re: Issue while launching desktop application on Server 2012

Post by mayo » Mon Jul 01, 2019 8:23 pm

Hello magarwal19,

Based on the description it does sound like it is an environmental issue with Windows Server 2012, I recommend verifying Ranorex is running in administrator mode since the launched application will inherit the permissions. If the issue persists, providing Windows Logs as well as a snapshot of the application could offer some more insight into the issue.

magarwal19
Posts: 10
Joined: Thu Mar 07, 2019 2:04 pm

Re: Issue while launching desktop application on Server 2012

Post by magarwal19 » Wed Jul 10, 2019 8:41 am

Hi mayo,

Ranorex is do running by admin rights. The product i am testing is Idera SQLDM. Can you please connect to Roberto Guzman once.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11963
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Issue while launching desktop application on Server 2012

Post by Support Team » Thu Jul 11, 2019 9:04 pm

Hello Magarwal19,

It sounds like the issue may require some additional investigation. I recommend creating a support query with as much information as possible so the support team can look into this issue.

https://www.ranorex.com/support-query/

Regards,
Sean
.
Image