Issue with Image Validation

Ask general questions here.
keenon
Posts: 14
Joined: Fri May 22, 2015 9:48 pm

Issue with Image Validation

Post by keenon » Wed Aug 12, 2015 7:49 pm

I have many many instances of image validation within my AUT, but only have issues with one particular part. The validation was working without issue last week, however now I receive the following error with each image compare in this recording module only.

Could not locate image for ID '10b52eba-6970-44da-8a08-d1a1582e59cd'.

The most baffling part is after the test fails, I attempt to update the screenshot, but it says the one I am using is identical to the current. Also, if I "Play From Here" from that validation point after it failed, it will finish successfully. Mind blown.

I looked around for issues with locating the image ID and haven't found anything. I am at a point where I feel like I am wasting time trying to resolve the issue. Any thoughts?

Keenon

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Issue with Image Validation

Post by Support Team » Thu Aug 13, 2015 3:26 pm

Hi Kennan,

that sounds really strange.
May I ask you if you can delete this screenshot manually and re-record this specific action again?
A second possibility would be adding a new validation screenshot and removing the old one.
ValidationScreenshot.png
ValidationScreenshot.png (10.12 KiB) Viewed 747 times
After this step, you need to replace the old screenshot from the action table with the new one.
It would also be great if you could share your current Ranorex version and if you could try reproducing the problem with the latest version (5.4).

Thank you.
Regards,

Markus (S)
.
Image

keenon
Posts: 14
Joined: Fri May 22, 2015 9:48 pm

Re: Issue with Image Validation

Post by keenon » Thu Aug 13, 2015 8:21 pm

Hi Markus,

I am currently using version 5.4 and running the tests on IE11. I honestly am not sure if the validation has worked since I updated to 5.4 because I was working on updating many of our other modules since then. I am installing version 5.3.3 on another machine and seeing what the result is. I will keep you posted.

Thanks,
Keenan

keenon
Posts: 14
Joined: Fri May 22, 2015 9:48 pm

Re: Issue with Image Validation

Post by keenon » Fri Aug 14, 2015 7:41 pm

Hey Markus,

So I installed version 5.3.3 and copied over the exact test...repositories items and everything. Sure enough the test actually works in 5.3.3 without issue.

Weird thing I noticed is that if I run the test case for these 2 modules, then I see the issue. If I run each individually back to back then it works (in 5.3.3 and 5.4).

I am stumped : /

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Issue with Image Validation

Post by Support Team » Mon Aug 17, 2015 1:46 pm

Hi Keenan,

Thank you for the update.

I'd like to analyze this problem directly with you. Therefore, I may ask you to get in touch with me by email ([email protected])
Thank you.

Regards,

Markus (S)
.
Image

keenon
Posts: 14
Joined: Fri May 22, 2015 9:48 pm

Re: Issue with Image Validation

Post by keenon » Mon Aug 17, 2015 8:53 pm

Well I have some good news Markus. The good news is that I was able to fix the problem is version 5.4. The bad news that I'm not really sure what was wrong or how the steps I took fixed the issue. It seems like there was an issue with the repository in some way. All I did was copy the exact module over from 5.4 to 5.3.3 and then copy it back over to a fresh project in 5.4. I now see no issues while running the same test. If you like any further detail I can still reach out to you via email. Just let me know! For now though I am in good shape again.

Thanks,
Keenan

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Issue with Image Validation

Post by Support Team » Tue Aug 18, 2015 12:41 pm

Hi Keenan,

I'm glad that you were able to overcome the issue.

Just send us an email if you should face this issue again I'd definitively looking forward to analyze it with you directly.

Regards,

Markus (S)
.
Image