Issues finding element using spy

Ask general questions here.
rsudhak
Posts: 72
Joined: Fri Jan 04, 2019 1:38 pm

Issues finding element using spy

Post by rsudhak » Tue May 07, 2019 12:00 pm

For the Revit application, I am unable to find elements

getting the following error:
Failed to instrument WPF process. UI element identification capabilities for this window are limited.

Exception while setting-up managed injection endpoint: System.Threading.ThreadAbortException: Thread was being aborted.
at Ranorex.Plugin.RemoteCommonControls.Ranorex.Plugin.ICommonControls.InjectManagedEndpoint(IntPtr targetWindow, InjectionFlags injectionFlags)
at Ranorex.Plugin.WpfFlavor.InjectWpf(IntPtr hwnd, Int32 pid)
Process: 'Revit' (pid 9052)

When using plugin : UIPreferred, spy doesnt find the element at all, when switched to WPFImprovedOnly , I get the above error


Thanks,
Rajee

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5071
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Issues finding element using spy

Post by odklizec » Tue May 07, 2019 12:04 pm

Hi,

Have you tried to run Studio/Spy as administrator? This often helps with such kind of issue.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

rsudhak
Posts: 72
Joined: Fri Jan 04, 2019 1:38 pm

Re: Issues finding element using spy

Post by rsudhak » Tue May 07, 2019 2:45 pm

tried, but no luck at all, tried with all the plugins

Johann
Posts: 17
Joined: Fri May 03, 2019 8:55 am

Re: Issues finding element using spy

Post by Johann » Thu May 09, 2019 9:18 am

I've got with Spy and Studio different Paths…
So I just use Studio.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5071
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Issues finding element using spy

Post by odklizec » Thu May 09, 2019 9:31 am

Johann wrote:
Thu May 09, 2019 9:18 am
I've got with Spy and Studio different Paths…
So I just use Studio.
Hi,

The reason why you are getting different xpaths from standalone Spy and Studio is, the they most probably use different settings? ;) Try to export settings from Studio and import them in standalone Spy. Then you should get the same xpath from both standalone Spy and Studio.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5071
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Issues finding element using spy

Post by odklizec » Thu May 09, 2019 9:37 am

To rsudhak and April7, if you are still experiencing such kind of issue, I would suggest to contact directly Ranorex support (via support form). I guess they will request a remote session with you, so they can analyze the problem in a realtime. There is not much anyone here can do in such situation, without seeing the app under test.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

rsudhak
Posts: 72
Joined: Fri Jan 04, 2019 1:38 pm

Re: Issues finding element using spy

Post by rsudhak » Fri May 10, 2019 1:57 pm

Thanks, Odklizec, will try to do that