Legacy application elements are not recognized by Ranorex5.

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
ghanekara
Posts: 1
Joined: Tue Mar 15, 2016 12:56 pm

Legacy application elements are not recognized by Ranorex5.

Post by ghanekara » Tue Mar 15, 2016 1:21 pm

Hi All,
I am trying to automate a legacy application for our client with Ranorex 5.1.
I am not able to identify the image buttons on the panel.
Please refer attached screenshot.
• Operating system : Windows Server 2008 R2 Enterprise, Service Pack 1
• Ranorex version: 5.1.0.18625

I am not able to post snapshot file as ranorex machine is in firewall.

Please find attached screenshot.
Thanks
Aniruddha
Attachments
ImageButtonNotRecognized.png
ImageButtonNotRecognized.png (198.45 KiB) Viewed 617 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3937
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Legacy application elements are not recognized by Ranorex5.

Post by odklizec » Tue Mar 15, 2016 4:26 pm

Hi Aniruddha,

I'm afraid, there is not much we can do for you without more details about tested app (used GUI technology), Ranorex snapshot, etc... If you cannot provide more details, I would suggest to contact Ranorex support (at [email protected]) and ask them for a remote session, so they can see the problem online and suggest some solutions/workarounds.

Additionally, Ranorex 5.1 is way too old and no longer supported. I would suggest to download and install latest Ranorex 5.4.5 and check if the element recognition improves?

BTW, legacy apps often needs special care using GDI Capture List as described here:
http://www.ranorex.com/support/user-gui ... tions.html
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration