License trouble in VM

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
csolanki
Posts: 120
Joined: Thu Mar 22, 2018 8:51 am

License trouble in VM

Post by csolanki » Tue Mar 19, 2019 10:23 pm

Hi Team,

Conde Nast has 7 licenses. 2 Premium and 5 runtime. When I install these on my local it works in license manager but in VM it shows, this license has exceeded its limits to install on one machine.
Regards,
Charu Solanki
Ranorex User

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 4924
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: License trouble in VM

Post by odklizec » Wed Mar 20, 2019 8:44 am

Hi,

From what you've described, it seems that you are trying to install an already installed license(s) on another computer with Ranorex license server? I guess your licenses are floating? Then you should not install them locally, but on a machine, which is always online and accessible to all Ranorex users. On this machine, you should install Ranorex license server, where you should enter all your licenses. Then on local machine, you should simply enter the name/IP of the machine, which hosts Ranorex license server. That's all.

So, if you already installed license server on your local machine, you should uninstall all licenses from it, remove license server, then install license server and Ranorex licenses on an always ON machine in your network.

BTW, there is 90 days license transfer lock, which prevents transferring licenses between computers on a daily basis. Once you transfer the license to another computer, you will not be able to transfer it again for next 90 days. So plan the transfer carefully! ;)
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

csolanki
Posts: 120
Joined: Thu Mar 22, 2018 8:51 am

Re: License trouble in VM

Post by csolanki » Wed Mar 20, 2019 9:27 am

Hi,

Thanks a lot. I am able to move license now. I have one doubt, regarding server.
odklizec wrote:
Wed Mar 20, 2019 8:44 am
On this machine, you should install Ranorex license server, where you should enter all your licenses. Then on local machine, you should simply enter the name/IP of the machine, which hosts Ranorex license server. That's all.

In above, local machine I should give IP/name in license manager or in Ranorex agent or in studio ? Where I should give the IP. We have 6 floating runtime and 2 premium floating license. I have installed premium floating in my local and runtime floating in VM.
Regards,
Charu Solanki
Ranorex User

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 4924
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: License trouble in VM

Post by odklizec » Wed Mar 20, 2019 9:37 am

Hi,

You should install all floating licenses on machine, which will serve as a Ranorex license server. There is no point installing floating licenses locally. Simply install all licenses in license server. Then on local machine, start Ranorex Licensing app and enter name/IP of license server:
license.png
license.png (13.16 KiB) Viewed 140 times
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

csolanki
Posts: 120
Joined: Thu Mar 22, 2018 8:51 am

Re: License trouble in VM

Post by csolanki » Wed Mar 20, 2019 10:43 am

Oh, okay. Got it. Thanks you :)
Regards,
Charu Solanki
Ranorex User